Ukens vin
Dobbelt knallkjøp til viltet

Dobbelt knallkjøp til viltet

Denne deilige munnfullen koster bare 149,90 og er noe alle kan unne seg til høstlig vilt. Legger du på 10 kroner, får du enda mer karakter i glasset.
Aase E. Jacobsen
10 Oktober 2017 - 14:45
 

Tombacco Aglianico del Beneventano 2015 har veldig god mørk moden og bløt frukt som sammen med druetypens gode tanninbitt, gjør den til en super partner til gode retter med vilt, enten med saus eller i form av en gryte.

 

Aglianico er altså druen som er nært knyttet til det vulkanske jordsmonnet i Campania, nærmere bestemt i Beneventano-området, omtrent 2-3 mil øst for Vesuv. Her oppnår agliancio «kun» IGT, derfor er også prisen litt lavere enn eksempelvis Aglianico del Taburno som nå har DOCG, for ikke å snakke om Taurasi, som jo er toppområdet for og den mest lagringsdyktige versjonen av denne druen.

Vår vin er imidlertid ikke ment å spares, men derimot nytes mens den er ung og innsmigrende, men altså full av karakter.

Bak denne vinen står en produsent som har hovedkvarter i Padova, nord i landet, men som kjøpte vinmarker i sør. Tilgjengelig på polet er også Tombacco Biferno Rosso Riserva 2011 fra Molise rett på andre siden av fjellkjeden som deler Sentral-Italia på langs. Den har også litt aglianico i miksen, men her er hoveddruen montepulciano, på samme måte som i mer kjente Abruzzo. Det disse to vinene har til felles er stor bløt frukt og en lett rustikk karakter som passer så godt til vårt hjemlige vilt.

Denne er ellers en DOC-vin fra det svært så lite kjente og bittelille Biferno (23 hektar) som ligger i høylandet nær Campobasso ved opp til 500 m.o.h.. Vi befinner oss rundt 50 kilometer fra Adriaterhavet. Her er jordsmonnet steinete kalk og leire. Riserva betyr bare at vinen holder mer enn 13 prosent. Akkurat denne vinen er modnet i 500 liters eikefat i tre år, og holder sine seks år til tross, fortsatt flere år i kjelleren.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Skolestarten feires med kylling-kebab
Dagens rett

Skolestarten feires med kylling-kebab

Om du bare rekker å marinere kyllingen 15 minutter før grilling/steking, gjør det stor nytte for smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Skolestarten feires med kylling-kebab
Dagens rett

Skolestarten feires med kylling-kebab

Om du bare rekker å marinere kyllingen 15 minutter før grilling/steking, gjør det stor nytte for smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her