Vin-skra
Ukens vin
Vin-skra

Hekta på pinot noir, men synes det er dyrt? Da må du prøve denne

Denne herlig vinen er et supert bevis på at Tyskland kan lage prisgunstig pinot noir i sin helt egne stil uten å drepe den med eik.

Hofgarten Pinot Noir Baden 2014 kommer fra et område som ikke har vært blant mine favoritter for pinot noir.

Dette er Baden-vinene som er og har vært i salg på polet

Baden er rett og slett for varm etter min mening til å alltid yte denne delikate druen rettferdighet samtidig som produsentene har hatt en lei tendens til å overeike.

Vulkansk jordsmonn

Den gang ei når det kommer til denne vinen som riktignok har ett år i fat bak seg, men da er det snakk om store gamle fat som ikke setter smak på vinen. Dessuten er den mye billigere enn de fleste andre Baden-pinot noir-er. Hofgarten er rimeligste nivå for produsenten med det fiffige navnet Weing. Freiherr von Gleichenstein.

Hoffvinene lages neppe av deres beste druer, derimot av en blanding av druer fra vinmarker med henholdsvis avleiringsjord og det for Baden så typiske vulkanske jordsmonnet. Det siste gir betydelig mer kraft til den endelige vinen siden jordsmonnet magasinerer ekstra mye varme, noe som er årsaken til at områdets beste pinot noir-er ofte har høy modning og tilsvarende høy alkohol.

Fra Gleichensteins vinmarker.

 

Kjølig(ere) årgang

Men siden 2014 er en kjøligere årgang, får du i glasset en vin med ikke altfor moden frukt, 13 prosent alkohol og ikke minst veldig god syre. Det tjener denne vinen på.

I juli er det kommet mange spennende pinot noir-viner i basisutvalget

Den er saftig, krydret, leskende og fruktig med god sødme og flott frukt. En vin som dessuten smaker veldig godt lett avkjølt til alt fra salater med kjøtt til grillet lam eller svin. Den er også et godt alternativ for den som ikke liker rosévin. Her får du nemlig alle rosévinens leskende egenskaper samtidig som det er snakk om en helstøpt rødvin.

Det er Johannes og Christina von Gleichenstein som driver vingården i dag. Foto: admin

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Gleichenstein Hofgarten Pinot Noir 2016

Produsent:
Weingut Freiherr von Gleichenstein
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Baden
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
8035201
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen