UKENS VIN: Her får du 3 liter jul på boks
Ukens vin

Her får du 3 liter jul på boks

Den er ikke julepyntet, men innholdet som er aller viktigst, sørger for god julestemning. Denne vinen holder høyere kvalitet enn mange flasker.

For Homage er en veldig god boksvin med mye karakter som dermed kan følge alt av julemat. Det vil si pinnekjøtt og ribbe, men også andre smaksrike retter som røykt lammelår eller elgsteik, som finner veien til matbordet i disse tider.

 

Denne seriøse boksvinen kommer fra et av de hotteste vinområdene for tiden, nemlig Sierra de Gredos, rett søt for Madrid. I dette fjellområdet gir druen garnacha imponerende resultater, og spesielt i hendene på den nye generasjonen av dyktige vinmakere.

Ukens boksvin er signert Jesus Soto som står bak firmaet Soto e Manrique, men det er 27 år gamle Barbara Requejo som er vinmakeren. Begge kom tilbake til barndomstraktene etter noen år i utlendighet, Barbara i Bordeaux, Champagne og den sørlige halvkule. Jesus har jobbet i Madrid som både importør og sommelier og har nå ansvaret for å videreutvikle det lokale kooperativet i Cebreros (som er et eget DOP) hvor vinen lages. Det betyr også å redusere volumet kraftig, fra 20 millioner til dagens halve million liter.

Et av målene er å sikre at gamle vinstokker ikke blir overlatt til seg selv. Til ukens vin er det brukt druer fra slike parseller som ligger ved 600 til 1200 m.o.h.. Druene er plukket for hånd og vinen er spontangjæret med 25 prosent hele klaser hvilket bidrar med struktur. Vinen avslutter oppholdet på kooperativet i 10.000 liters eiketønner i seks måneder, før den sendes i bulk til Norge for å tappes i boks. Dermed har den også et lavere karbonavtrykk enn mange andre viner.  

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Homage Garnacha

Produsent:
Arcus Wine Brands
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Spania
Område:
Øvrige
Pris:
454,90 kr
Varenummer:
10346906
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen