UKENS VIN: Her får du veldig mye vin for pengene
Ukens vin

Her får du veldig mye vin for pengene

Rhône-vin i både rødt og hvitt som tilfredsstiller både en kresen gane og en slunken lommebok er ikke hverdagskost.

Dom. la Florane Á Fleur de Pampre Visan Rouge 2016 er en herlig vin i den smaksrike retningen. Den har både god munnfølelse, veldig deilig frukt og en leskende evne. En super vin til den forestående grillsesongen. Men den gjør også en god jobb til innendørs vinkos. 150 kroner er en bagatell for vin på dette kvalitetsnivået.

Den kommer fra en produsent Domaine le Florane som holder til i Visan, en av «village»-ene i Côtes du Rhône-hierarkiet. Men ikke den mest kjente, og det selv om den har hatt slik status siden 1966. Naboen Cairanne er mye bedre kjent, men Visan har likefullt egenskaper som i økende grad settes pris på.

 

Det er særlig kombinasjonen av høyde over havet opp mot 300 meter for grenacheplantene, og kalkholdig grus og tildels leirjordsmonn, som sørger for dette. Når produsenten i tillegg jobber så naturlig som mulig, ligger det til rette for at resultatet blir godt. 2016 er dessuten en årgang med ekstra friskhet og renhet i frukten som kommer godt med i dette varme klimaet. I kjølige årganger får grenache herfra nesten pinot noir-aktige toner.

 

Varmen til tross, klarer Adrien og pappa Francois Fabre, som står bak vinene til Domaine le Florane, å lage hvitvin med stor friskhet. Dom. la Florane Á Fleur de Pampre Visan Blanc 2017 er ikke bare frisk, men også svært aromatisk med fint mineral- og blomsterpreg, takket være miksen av marsanne og viognier, to av Rhône-dalens beste hvite druer. Også den er laget etter mest mulig naturlige prinsipper og med minst mulig inngripen underveis.

 

Det var i 2001 da sønnen Adrien slo seg sammen med faren at de besluttet å endre strategi og filosofi ved å tappe vinene under eget navn i stedet for å selge til kooperativet. I dag har de 21 hektar med vinmarker og 15 hektar med oliventrær og trøffeleik. Den svarte trøffelen fra denne delen av Frankrike er veldig ettertraktet, men ikke så kjent som den fra Perigord i Vest-Frankrike.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt, også om det er snakk om en vin som har fast hylleplass. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

 

Dom. la Florane À Fleur de Pampre Côtes du Rhône Villages Visan Rouge 2018

Produsent:
Domaine la Florane
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
8209901
87 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Dom. la Florane À Fleur de Pampre Côtes du Rhône Villages Visan Blanc 2018

Produsent:
Domaine la Florane
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
8209801
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen