Ukens vin
Her får du veldig mye vin for pengene

Her får du veldig mye vin for pengene

Rhône-vin i både rødt og hvitt som tilfredsstiller både en kresen gane og en slunken lommebok er ikke hverdagskost.
Aase E. Jacobsen
01 Mai 2018 - 13:45

Dom. la Florane Á Fleur de Pampre Visan Rouge 2016 er en herlig vin i den smaksrike retningen. Den har både god munnfølelse, veldig deilig frukt og en leskende evne. En super vin til den forestående grillsesongen. Men den gjør også en god jobb til innendørs vinkos. 150 kroner er en bagatell for vin på dette kvalitetsnivået.

Den kommer fra en produsent Domaine le Florane som holder til i Visan, en av «village»-ene i Côtes du Rhône-hierarkiet. Men ikke den mest kjente, og det selv om den har hatt slik status siden 1966. Naboen Cairanne er mye bedre kjent, men Visan har likefullt egenskaper som i økende grad settes pris på.

 

Det er særlig kombinasjonen av høyde over havet opp mot 300 meter for grenacheplantene, og kalkholdig grus og tildels leirjordsmonn, som sørger for dette. Når produsenten i tillegg jobber så naturlig som mulig, ligger det til rette for at resultatet blir godt. 2016 er dessuten en årgang med ekstra friskhet og renhet i frukten som kommer godt med i dette varme klimaet. I kjølige årganger får grenache herfra nesten pinot noir-aktige toner.

 

Varmen til tross, klarer Adrien og pappa Francois Fabre, som står bak vinene til Domaine le Florane, å lage hvitvin med stor friskhet. Dom. la Florane Á Fleur de Pampre Visan Blanc 2017 er ikke bare frisk, men også svært aromatisk med fint mineral- og blomsterpreg, takket være miksen av marsanne og viognier, to av Rhône-dalens beste hvite druer. Også den er laget etter mest mulig naturlige prinsipper og med minst mulig inngripen underveis.

 

Det var i 2001 da sønnen Adrien slo seg sammen med faren at de besluttet å endre strategi og filosofi ved å tappe vinene under eget navn i stedet for å selge til kooperativet. I dag har de 21 hektar med vinmarker og 15 hektar med oliventrær og trøffeleik. Den svarte trøffelen fra denne delen av Frankrike er veldig ettertraktet, men ikke så kjent som den fra Perigord i Vest-Frankrike.

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt, også om det er snakk om en vin som har fast hylleplass. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her