Ukens vin
Disse nyhetene i polhylla må du få med deg

Disse nyhetene i polhylla må du få med deg

Vin laget av druer fra velvoksne vinstokker til 120 kroner flasken er gaven fra Anna Espelt på kvinnedagen. Og vinene finnes i et polutsalg nær deg.
Aase E. Jacobsen
13 Mars 2016 - 14:37

Anna Espelt er vinmaker og sjef på vingården Espelt. Hun er også dypt involvert i Heredad Coll de Roses, en annen vingård familien eier.

Les historien om Espelt-familiens suksess

Gavepakken fra Anna er to viner bygget over samme lest, men med ulike druer og som begge koster 120 kroner.

Det er snakk om vinstokker med en alder på 30-40 år for både Espelt Old Vines Garnacha 2014 og Coll des Roses Carignan 2014.

Grensen for å kalle en vinplante gammel, går gjerne ved 35 år. 

Garnacha og carignan er altså den primære forskjellen på disse vinene samt at opprinnelsen og dermed voksestedet er ulik. Jordsmonnet er ulike blandinger av sand, granitt og skifer. Men resultatet rent kvalitetsmessig er ganske likt.

Garnacha er en noe saftigere drue enn carignan som på sin side gir en veldig kjøttfull stil. Begge har fått en framstillingsmetode tilpasset druetypen. Det betyr relativt kort gjæring og bare et par måneder innom brukt eik før flasketapping. Dermed blir det kort vei fra drue til vin og resultatet er viner som ikke skjuler noe og som heller ikke har noe å skjule.

Begge vinene finnes også som trelitere og alle fire produkter er å finne på fast plass i polhyllene i henholdsvis 59 (Coll des Roses) og 162 (Espelt) butikker. Dermed er vin til kvinnedagen ikke lengre unna enn en tur innom polet. Alle disse vinene er for øvrig gode kandidater til påskens billigvin siden de egner seg så godt til vinkosen foran peisen eller i solveggen samtidig som de også er supre til litt røffere matretter som pølser, pasta, ostegratinerte retter, taco /tex-mex og grillmat.  

 

Anna Espelt lager usedvanlig prisgunstige viner.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her