Ukens vin
Med denne boksen er det duket for gode smaksopplevelser formatet til tross

Med denne boksen er det duket for gode smaksopplevelser formatet til tross

Om du ikke liker vin fra boks, bør du gi denne bordeauxen en sjanse. Imponerende god kvalitet i denne emballasjen.
Aase E. Jacobsen
07 Januar 2020 - 13:45

Natural Selections Bordeaux byr på stor og god munnfølelse, moden og syrlig mørk frukt, søt lakris og et lett innslag av grønne toner. Godt gjenkjennelig bordeauxmiks med hovedvekt på merlot.

Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Dette er en vin som er spesiallaget for det norske markedet, basert på økologiske druer fra en gruppe samarbeidende mindre vinbønder på Bordeaux’ østside. Den er laget som om den skulle være en seriøs vin beregnet for lagring, med spontangjæring lett filtrering og lite bruk av svovel. Men siden en mindre andel av vinen har vært innom eik, blir prisen lavere.  

At den koster mer enn storselgerne i trelitersformatet, skyldes selvsagt at innholdet holder betydelige høyere kvalitet. Tapp den derfor i en karaffel og behandle den som om den er en flaskevin. Den har et stort bruksområde, fra vinkos til biff eller vegetar.

Den nå i 2018-årgang – og derfor ganske så fersk, men gir samtidig en god forsmak på det som kommer fra Bordeaux i 2018 i årene framover. At det er 2018 og ikke 2017 som etterfølger 2016 for denne boksvinen, har med de små avlingene i 2017. 2018 forteller en annen historie, på flere måter.

Generelt for Bordeaux-regionen ga 2018 en normalt stor avling, de store nedbørsmengdene i mars til juni (29 prosent over 30-årsgjennomsnittet) ga sykdomspress og svakere blomstring.

Men de høyere temperaturene i månedene som fulgte – den nest varmeste etter 2003 og med minimalt med nedbør – kompenserte for den våte starten. Dermed kunne vinbønder over hele Bordeaux plukke sunne fullmodne druer, noe som slett ikke er en selvfølge i dette kystnære klimaet.

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her