UKENS VIN: Med denne boksen er det duket for gode smaksopplevelser formatet til tross
Ukens vin

Med denne boksen er det duket for gode smaksopplevelser formatet til tross

Om du ikke liker vin fra boks, bør du gi denne bordeauxen en sjanse. Imponerende god kvalitet i denne emballasjen.

Natural Selections Bordeaux byr på stor og god munnfølelse, moden og syrlig mørk frukt, søt lakris og et lett innslag av grønne toner. Godt gjenkjennelig bordeauxmiks med hovedvekt på merlot.

Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Dette er en vin som er spesiallaget for det norske markedet, basert på økologiske druer fra en gruppe samarbeidende mindre vinbønder på Bordeaux’ østside. Den er laget som om den skulle være en seriøs vin beregnet for lagring, med spontangjæring lett filtrering og lite bruk av svovel. Men siden en mindre andel av vinen har vært innom eik, blir prisen lavere.  

At den koster mer enn storselgerne i trelitersformatet, skyldes selvsagt at innholdet holder betydelige høyere kvalitet. Tapp den derfor i en karaffel og behandle den som om den er en flaskevin. Den har et stort bruksområde, fra vinkos til biff eller vegetar.

Den nå i 2018-årgang – og derfor ganske så fersk, men gir samtidig en god forsmak på det som kommer fra Bordeaux i 2018 i årene framover. At det er 2018 og ikke 2017 som etterfølger 2016 for denne boksvinen, har med de små avlingene i 2017. 2018 forteller en annen historie, på flere måter.

Generelt for Bordeaux-regionen ga 2018 en normalt stor avling, de store nedbørsmengdene i mars til juni (29 prosent over 30-årsgjennomsnittet) ga sykdomspress og svakere blomstring.

Men de høyere temperaturene i månedene som fulgte – den nest varmeste etter 2003 og med minimalt med nedbør – kompenserte for den våte starten. Dermed kunne vinbønder over hele Bordeaux plukke sunne fullmodne druer, noe som slett ikke er en selvfølge i dette kystnære klimaet.

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Natural Selections Bordeaux

Produsent:
Natural Selections
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
549,90 kr
Varenummer:
7838506
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen