Ukens vin
Det er ikke alt som er blitt dyrere på polet, denne er til og med gått ned i pris

Det er ikke alt som er blitt dyrere på polet, denne er til og med gått ned i pris

Med en prislapp på 159,90 byr denne vinen på imponerende valuta. Spesielt med tanke på dagens dollarkurs.
05 Mai 2020 - 14:45
 
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Galopperende valutakurser er dårlig nytt for vininteresserte, men prisøkningen i mai er likevel bare 2,4 prosent i gjennomsnitt, og hvert tredje produkt har uendret pris, så det er ingen grunn til panikk. Denne vinen er sågar gått ned i pris, fra 179,90 til 159,90 og gjør den til en virkelig godbit for den som leter etter mest mulig vin for pengene. 

Babcock Chardonnay Santa Barbara 2017 er aromatisk med flott fruktighet, god syrefriskhet og herlig saltaktig avslutning. Med andre ord akkurat det du trenger nå – den passer nemlig like godt til sjømat eller lyst kjøtt fra grillen som til andre fristelser på denne tiden av året – lettere eller kalde retter som kyllingsalat, vegetarretter, gjerne med halloumi. Eller når du bare vil ha et godt glass «chard». For denne gjør jobben like godt som endre viner som koster neste den dobbelte.

Den kommer fra samme produsent som en av de californiske bestselgerne på polet. Babcock Pinot Noir 2018 byr også på god valuta for pengene som den har gjort siden første årgang for fem år siden.

 

Les mer om denne vinen her

Til å være laget av en svært så anerkjent californisk vinmaker, Bryan Babcock, er den lave prisen et mysterium. Men så er dette hans svar på bourgogne rouge – eller entry level-pinot som det heter på de kanter.

Den er også et produkt av årgang – og derfor ikke helt lik fra år til år. Den nyankomne 2018-utgaven er mer sødmefylt enn eksempelvis den friskere 2016, men har også mye stoff som gjør at den også tåler å ligge noen år, og at den vil samle seg mer utover grillsesongen.

For i disse sammenhenger kommer den til å gjøre det godt. Det ofte skarpe og brente tonene fra grillmaten trenger litt sødme i vinen, og det byr denne på. 

Druematerialet kommer stort sett fra Bryans egne vinmarker, druer som blir til overs etter enkeltvinmarksvinene, samt noe innkjøpt, det vil si Santa Rita Hills – som er selve indrefileten av Santa Barbara – samt noe fra Santa Maria som ligger i den nordre delen av Santa Barbara.

Denne produsenten lager også viner med druer fra begge underområder

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils
+
Klubb
Ukens kombo – mat- og ølkombinasjoner

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils

Derfor bør du én gang for alle lære deg å bake brezelne selv, og unne deg denne tyske kultpilsneren som belønning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Proppfullt av høstlig inspirasjon
+
Klubb
Oktoberutgaven av Apéritif magasin 2022

Proppfullt av høstlig inspirasjon

Mexico, Stockholm, Sicilia fra A til Å, armagnac, kaffe og kraft. Det du trenger av høstlig inspirasjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ut å reise i høstferien: Fra denne kjelleren kommer en svært vellagret vin til en veldig god pris
+
Tester
36 nyheter i taxfreehyllene høsten 2022
Forsiden akkurat nå
Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils
+
Klubb
Ukens kombo – mat- og ølkombinasjoner

Det blir ikke oktoberfest uten brezel, obazda og pils

Derfor bør du én gang for alle lære deg å bake brezelne selv, og unne deg denne tyske kultpilsneren som belønning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig spekemat og snacks fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Klubb

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum

Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du nå rabatter på italienske delikatesser, alt du trenger av utstyr til vinhobbyen din, og vinreiser til Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Perfekt på mandag: pastarett med få ingredienser og mye smak
Dagens rett
Tagliatelle med hvit geitost og soltørkede tomater

Perfekt på mandag: pastarett med få ingredienser og mye smak

Glad i pasta? Da er dette en rett for deg. Med soltørkede tomater, basilikum og hvit geitost etter hva du liker, blir mandagsmiddagen både spennende og smaksrikt. Og helt uten kjøtt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Proppfullt av høstlig inspirasjon
+
Klubb
Oktoberutgaven av Apéritif magasin 2022

Proppfullt av høstlig inspirasjon

Mexico, Stockholm, Sicilia fra A til Å, armagnac, kaffe og kraft. Det du trenger av høstlig inspirasjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her