Ukens vin
Det er ikke alt som er blitt dyrere på polet, denne er til og med gått ned i pris

Det er ikke alt som er blitt dyrere på polet, denne er til og med gått ned i pris

Med en prislapp på 159,90 byr denne vinen på imponerende valuta. Spesielt med tanke på dagens dollarkurs.
05 Mai 2020 - 14:45
 
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Galopperende valutakurser er dårlig nytt for vininteresserte, men prisøkningen i mai er likevel bare 2,4 prosent i gjennomsnitt, og hvert tredje produkt har uendret pris, så det er ingen grunn til panikk. Denne vinen er sågar gått ned i pris, fra 179,90 til 159,90 og gjør den til en virkelig godbit for den som leter etter mest mulig vin for pengene. 

Babcock Chardonnay Santa Barbara 2017 er aromatisk med flott fruktighet, god syrefriskhet og herlig saltaktig avslutning. Med andre ord akkurat det du trenger nå – den passer nemlig like godt til sjømat eller lyst kjøtt fra grillen som til andre fristelser på denne tiden av året – lettere eller kalde retter som kyllingsalat, vegetarretter, gjerne med halloumi. Eller når du bare vil ha et godt glass «chard». For denne gjør jobben like godt som endre viner som koster neste den dobbelte.

Den kommer fra samme produsent som en av de californiske bestselgerne på polet. Babcock Pinot Noir 2018 byr også på god valuta for pengene som den har gjort siden første årgang for fem år siden.

 

Les mer om denne vinen her

Til å være laget av en svært så anerkjent californisk vinmaker, Bryan Babcock, er den lave prisen et mysterium. Men så er dette hans svar på bourgogne rouge – eller entry level-pinot som det heter på de kanter.

Den er også et produkt av årgang – og derfor ikke helt lik fra år til år. Den nyankomne 2018-utgaven er mer sødmefylt enn eksempelvis den friskere 2016, men har også mye stoff som gjør at den også tåler å ligge noen år, og at den vil samle seg mer utover grillsesongen.

For i disse sammenhenger kommer den til å gjøre det godt. Det ofte skarpe og brente tonene fra grillmaten trenger litt sødme i vinen, og det byr denne på. 

Druematerialet kommer stort sett fra Bryans egne vinmarker, druer som blir til overs etter enkeltvinmarksvinene, samt noe innkjøpt, det vil si Santa Rita Hills – som er selve indrefileten av Santa Barbara – samt noe fra Santa Maria som ligger i den nordre delen av Santa Barbara.

Denne produsenten lager også viner med druer fra begge underområder

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her