Godbiter i pollisten
Manges pinotfavoritt har fått et enda bedre søsken

Manges pinotfavoritt har fått et enda bedre søsken

Den californiske pinot noiren med den iøynefallende oransje etiketten er nå kommet i en enda bedre versjon.
Aase E. Jacobsen
20 Februar 2017 - 17:17

Babcock Sta. Rita Hills Pinot Noir 2013 kommer nemlig fra et enda mer begrenset område, nemlig den forholdsvis nye AVA-en (American Viticultural Area) Sta. Rita Hills som er en del av det større Santa Barbara County. Det gjør den enda mer spisset og med enda mer av den lekre kjøttfulle bærfrukten som Babcock er blitt synonymt med.

Les mer om folkene bak disse vinene

Denne litt mer konsentrerte vinen har fått mer ny eik og lengre tid i fatene enn den andre. Eiken har den allerede «svelget».

Veldig prisgunstig

Også denne selges til en mye lavere pris enn hva andre Sta. Rita Hills-viner på polet.

Her kan du se hva de andre vinene fra samme underområde har å by på

Men det er likevel ikke Babcocks toppnivå av enkeltvinmarksviner fra Sta. Rita Hills. Mer et stopp underveis. En tredel av druene kommer fra noen av deres 27 hektar med vinmarker. Som alle altså ligger i Sta. Rita Hills, mellom Lompoc og Buellton. Resten kommer fra andre vinmarker i Sta. Rita Hills.

Fikk drahjelp av Sideways

Babcock-familien begynte sin karriere som vinmakere på 1980-tallet med å levere druer til mer erfarne naboer som Jim Clendenen på Au Bon Climat. Godt naboskap er åpenbart regelen fortsatt selv om stadig flere setter sitt eget navn på etiketten i området i dag.

Spådommen fra 10 år tilbake er helt klart oppfylt

Sta. Rita Hills fikk nemlig en boost med filmen Sideways som ble delvis spilt inn her.

Filmens popularitet skapte også problemer

Den gjorde at amerikanere for alvor begynte å spørre etter «pinøu» i stedet for «mørlåo». På tide med et gjensyn?

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her