UKENS VIN: Det er ikke alt som er blitt dyrere på polet, denne er til og med gått ned i pris
Ukens vin

Det er ikke alt som er blitt dyrere på polet, denne er til og med gått ned i pris

Med en prislapp på 159,90 byr denne vinen på imponerende valuta. Spesielt med tanke på dagens dollarkurs.

 
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Galopperende valutakurser er dårlig nytt for vininteresserte, men prisøkningen i mai er likevel bare 2,4 prosent i gjennomsnitt, og hvert tredje produkt har uendret pris, så det er ingen grunn til panikk. Denne vinen er sågar gått ned i pris, fra 179,90 til 159,90 og gjør den til en virkelig godbit for den som leter etter mest mulig vin for pengene. 

Babcock Chardonnay Santa Barbara 2017 er aromatisk med flott fruktighet, god syrefriskhet og herlig saltaktig avslutning. Med andre ord akkurat det du trenger nå – den passer nemlig like godt til sjømat eller lyst kjøtt fra grillen som til andre fristelser på denne tiden av året – lettere eller kalde retter som kyllingsalat, vegetarretter, gjerne med halloumi. Eller når du bare vil ha et godt glass «chard». For denne gjør jobben like godt som endre viner som koster neste den dobbelte.

Den kommer fra samme produsent som en av de californiske bestselgerne på polet. Babcock Pinot Noir 2018 byr også på god valuta for pengene som den har gjort siden første årgang for fem år siden.

 

Les mer om denne vinen her

Til å være laget av en svært så anerkjent californisk vinmaker, Bryan Babcock, er den lave prisen et mysterium. Men så er dette hans svar på bourgogne rouge – eller entry level-pinot som det heter på de kanter.

Den er også et produkt av årgang – og derfor ikke helt lik fra år til år. Den nyankomne 2018-utgaven er mer sødmefylt enn eksempelvis den friskere 2016, men har også mye stoff som gjør at den også tåler å ligge noen år, og at den vil samle seg mer utover grillsesongen.

For i disse sammenhenger kommer den til å gjøre det godt. Det ofte skarpe og brente tonene fra grillmaten trenger litt sødme i vinen, og det byr denne på. 

Druematerialet kommer stort sett fra Bryans egne vinmarker, druer som blir til overs etter enkeltvinmarksvinene, samt noe innkjøpt, det vil si Santa Rita Hills – som er selve indrefileten av Santa Barbara – samt noe fra Santa Maria som ligger i den nordre delen av Santa Barbara.

Denne produsenten lager også viner med druer fra begge underområder

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Babcock Chardonnay Santa Barbara

Produsent:
Babcock Winery
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
California
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
10989001
87 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Babcock Santa Barbara Pinot Noir 2018

Produsent:
Babcock Vineyards
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
California
Pris:
189,90 kr
Varenummer:
2896601
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen