UKENS VIN: Med denne vinen varer jula helt til påske
Ukens vin

Med denne vinen varer jula helt til påske

Når det bare skiller fem år mellom den unge og den gamle Musar, kan du likeså godt gå for den rimeligste – om du skal drikke vinen nå.

  Foto: 
Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

Musar 2012 oppleves som mye yngre enn hva tilfellet har vært med når tidligere årganger har kommet til det norske markedet. Men når det er sagt, er den likevel svært drikkevennlig og ikke minst med et godt lagringspotensial som er varemerket til denne klassikeren. Den bør derfor legges dypt i kjelleren for å revurderes om 5-10 år. For akkurat nå viser den ikke den legendariske og sterkt ettertraktede Musar-karakteren fullt ut.

Les intervjuet med Musar-legenden her

 

Smaksmessig er det derfor ikke så veldig stor forskjell på den og Musar Jeune 2017 på dette stadiet. Musar Jeune er ikke laget for å kunne lagres like lenge som den toppvinen. Forskjellen er litt mindre cabernet sauvignon i druemiksen som inkluderer syrah på bekostning av carignan. Vinen er kun laget i sementtanker og har ikke vært gjennom fatmodningen som er en del av forberedelsen til et langt liv i flaske. Som sin storebror, filtreres heller ikke Musar Jeune. Den har derfor med seg mye smak helt ut i glasset, slik at det er veldig lett å konkludere med at den byr på solid Musar-kvalitet.

Dermed kan den være stedfortreder i dag, og best av alt er at den er å finne i like mange polutsalg som «den store vinen». Så når du står foran polhyllen hvor begge står side om side på i alt 180 polutsalg, kan du plukke med deg én vin for å nyte nå og én som du legger til side.

Se alle vinene fra Ch. Musar her

Never change a winning team, fungerer godt for Musar-etiketten. Foto: 

Med den nye designen til den unge Musar er du i hvert fall ikke tvil om hva som er hva, for Musar har ikke bare en troverdighet og integritet når det kommer til innhold, også utseendet er det samme, år etter år.

Det er alltid er visst tilbud av vellagret Musar for bestilling på polet. For tiden er det snakk om Musar 1998 som finnes i fem polutsalg og Musar 2002 som har enda bedre distribusjon og ikke minst en svært gunstig pris. Det gjelder også Musar 2001, men nå i halvflaske. Eller den enda eldre Musar 1979 hvis du har lyst å dra til ekstra. Flasken jeg smakte i høst var litt svakere enn tidligere, men med så gammel vare må man forvente noe flaskevariasjon selv om Musar omkorker noen eldre årganger før vinen sendes fra kjelleren, deriblant 1979 og 1980 som det også finnes noen får flasker av.

Alle disse eldre utgavene kan bestilles. Om de rekker fram før nyttår er imidlertid usikkert. Men er det noe som bringer glede i januar, er det vellagret rødvin fra Libanon.

Se hele utvalget av vin fra Libanon på polet 

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Musar Jeune 2018

Produsent:
Ch Musar
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Libanon
Område:
Bekaa
Pris:
225,00 kr
Varenummer:
5892201
88 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Ch. Musar 2013

Produsent:
Ch. Musar
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Libanon
Område:
Bekaa Valley
Pris:
409,90 kr
Varenummer:
1005301
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen