UKENS VIN: Skal du ha noe ekstra godt i boks til hytteturen, gå for denne
Ukens vin

Skal du ha noe ekstra godt i boks til hytteturen, gå for denne

Denne svært så velkomponerte boksvinen tar seg også godt ut på kjøkkenbenken.

Aase E. Jacobsen er Apéritifs faste vinanmelder. Foto: Julie H. Amundsen

At Marqués de Cáceres Cristina Garnacha 2018 heter det den heter, er fordi den er kalt opp etter Cristina Forner, Marqués de Cáceres’ frontfigur gjennom de siste 25 årene. Etter sigende skal det ha sittet langt inne å kaste seg på bokstrenden – boksvin i Spania har ikke det samme renommeet som oppe i denne nasjonen av hyttefolk. Derfor er Cristina-boksen gjennomarbeidet både innvendig og utvendig.

  Foto: 

Aller viktigst er selvsagt smaken. Den har god intensitet i duften med myk og god kjøttfull fruktkarakter, fin stofflighet og god lengde. Et lite innslag av eik stammer fra at deler av vinen har vært innom eik som kler den fyldige garnacha-frukten.

En god og fyldig munnfull alene og dermed topp til vinkosen foran peisen eller i februarsola på verandaen, men først og fremst en super matvin. Om grilling eller andre utendørsmåltider står på vinterferiemenyen, er den et veldig godt alternativ.

I motsetning til Marqués de Cáceres’ øvrige portefølje er dette ikke en Rioja-vin, også fordi det ikke er tillatt med boksvin innenfor Rioja DOP. Derimot Cariñena DOP som på samme måte som Rioja ligger langs Ebro-elven. Druen garnacha og vinmarker med gammelt plantemateriale ved 700-800 m.o.h. er et annet forhold som Rioja og Cariñena har til felles.

Cariñena er et område som aller mest er kjent for å levere mye vin for pengene

Merk vinen som favoritt og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. Den som venter på noe godt....

Marqués de Cáceres Cristina Garnacha

Produsent:
Marq. de Cáceres
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
3.000l
Land:
Spania
Område:
Cariñena
Pris:
489,90 kr
Varenummer:
11339506
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen