Knallbillig spansk rødvin

Knallbillig spansk rødvin

Det er sjelden en vin til under hundrelappen passerer nåløyet.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Men det gjør altså Marq. de Somera Tempranillo 2013 (9952) . Den er saftig og fersk som så mange andre rimelige viner, men den er befriende frisk og uten den klebrige sødmen som er så typisk for billigviner. Den har dessuten en veldig ren og god frukt og ikke minst fin fasthet.

NB! Den store interessen for denne vinen resulterte i at den ble raskt utsolgt. Nytt parti er ventet inn førstkommende onsdag (12. mars).

Tapasvin

Men dette er ikke en vin du serverer til biffen eller viltet. Derimot er den perfekt til kveldskos, småretter og selvsagt «tapas».

Finn gode tapasretter til denne vinen

At den er så billig, har med opprinnelsen å gjøre. Den kommer fra kooperativet i Longares, i Cariñena, midt mellom Katalonia og Rioja. Et område som selv i dag sliter med lav status, etter en fortid som leverandør av råvarer til andre områder med mindre mulighet til å produsere fullblods viner. Den lave statusen er altså ikke fortjent.

Mineralrikt jordsmonn

Men Cariñena har en stolt fortid, for her har det vært dyrket vindruer i 2000 år. Og området antas å være fødested for druen med samme navn, kjent som carignan i Frankrike.

Les den spennende historien om Cariñena

Hos aller nærmeste nabo, Calatayud, er det garnacha, som «ruler», en annen drue som trives med kombinasjonen av et skrint mineralrikt jordsmonn og kontinentalt klima med varme somre og kalde vintre.

Les om undervurderte Calatayud

Vår vin er imidlertid laget av tempranillo, som er mest kjent fra den noe fjernere naboen Rioja i vest, men som gir gode resultater også her.

Bli med på kjempesmaking av spanske viner i Oslo

Denne vinen er forresten ekstra gunstig også sammenlignet med prisen i Sverige. En vin i samme prisgruppe fra samme produsent koster 85 SEK i The Wine Companys nettbutikk . Et godt valg for deg som ikke liker å betale mer enn nødvendig for en vin.

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Marques de Somera Tempranillo 2018

Produsent:
Covinca
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Aragon
Pris:
119,90 kr
Varenummer:
995201
83 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen