Ukjent storhet

Ukens viner er to forskjellige uttrykk for en og samme region. Et område som ikke er høyt opp på prestisjeskalaen men som definitivt er i støtet og som leverer svært god kvalitet for pengene.

Dão er en vinregion med lange tradisjoner men som på samme måte som naboen Bairrada har vært relativt isolert opp gjennom historien. Rent bortsett fra masseproduserte viner som Grão Vasco er Dão fortsatt i stor grad for de innvidde. Først og fremst siden fokus når det gjelder moderne røde portugisiske viner i stor grad har vært rettet mot Douro i nord. I Dão dyrkes imidlertid flere av de samme druene som i Douro, selv om de resulterer i en ganske annen vinstil. Årsaken er å finne i klimaet som er noe kjøligere i Dão.

Som gir slankere viner med god frukt og gode syrer. Som Quinta dos Roques 2004 (30790) . Den er laget hovedsakelig av touriga nacional som er den beste druen til portvinsproduksjon. Den får følge av alfrocheiro preto og tinto cão som bidrar til vinens utviklingspotensial. En elegant, saftig og fruktig vin som er det perfekte følge til et godt stykke rødt kjøtt som okse, lam eller lettere vilt med god saus, gjerne rødvinsaus. Denne vinen kan du trygt drikke nå eller legge til side i tre-fire år.

Fra samme produsent men med en annen beliggenhet og en annen druekomposisjon kommer Quinta das Maias 1999 (30007) . Her er hoveddruen jaen som er veldig typisk for Dão men som egentlig stammer fra Spania (mencia). En vin som er lett å like på grunn av den gode bærsødmen, fatpreget og de relativt bløte tanninene. Super til grillet eller stekt rødt eller lysere kjøtt som svin, lam eller kalv. Drikk den nå eller la den ligge et par-tre år til.

Les mer om produsenten og Dão her

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen