Ulovlig mat i Oslo

Et kjøkken i Oslo brøt alle forskrifter om helsesikkerhet da Mattilsynet oppdaget stor produksjon av samosa-pai.

- Det var etter vår mening ikke rengjort på noe tidspunkt som produksjonen har pågått, sier seksjonssjef i Mattilsynet Christoffer M. Nielsen til Aftenposten.no.
 
Dermed måtte tilsynet ødelegge 1 800 kilo med næringsmidler, blant annet kjøtt, mel og sukker.
 
Tilfeldig
Samosa er porsjonspaier med enten kjøtt eller grønnsaksfyll. Det var en tilfeldighet at virksomheten i det hele tatt ble avslørt.
 
- Inspektøren skulle egentlig til en kantine som lå vegg i vegg med den ulovlige virksomheten. Kantinen var stengt, og inspektøren valgte å besøke dette stedet, sier Nielsen.
 
Ikke godkjent
Virksomheten, som ikke var godkjent for produksjon av næringsmidler, hevder at den bare leverte til en restaurant på Grønland. Tilsynet tviler på dette på grunn av den store produksjonen av mat i lokalene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen