BRANSJE: Unik «ny» konkurranse for bransjens yngste
Bransje

Unik «ny» konkurranse for bransjens yngste

Young Sommelier blir helnorsk og åpner for alle bransjens ansatte under 30 år.

Det blir kun norske drikkevarer som deltakerne i årets konkurranse for unge vin-, brennevins- og ølkelnere skal testes i.

Alle under 30 år kan delta

Slik får konkurransen som har vært arrangert siden 2002, en helt ny drakt. Temaet for konkurransen skiller seg ut fra andre lignende konkurranser ved at det kun skal brukes norskproduserte drikkevarer.

Dermed er det norsk sider, vin av frukt eller også druer, øl og brennevin som skal dekanteres, tappes, skjenkes og blindsmakes av tre finalister.

Det betyr også at «sommelier» ikke lenger er begrenset til vinkelnere, men også ølkelnere og bartendere.

Aldergrensen er dessuten hevet til 30 år.

Stort publikum

Konkurransen som tidligere gikk samtidig med NM for vinkelnere, er nå flyttet til Matstreif og finalen finner sted 12. september på Rådhusplassen.

I finalen skal tre finalister vise sine kunnskaper. De tre velges ut fra en semifinale hvor alle bartendere, vin- og ølkelnere under 30 år er velkomne til å prøve sine ferdigheter. Alle konkurranseøvelsene er nært knyttet til det som er dagligdagse oppgaver for bransjefolk. Men som kanskje ikke er så kjent blant det store publikum.

Og det blir det mange av i denne konkurransen. Fjorårets Matstreif samlet 150.000 mat- og drikkeglade i løpet av to dager.

Alle kan melde seg til semifinale

Semifinalen som avholdes på Kafe Løve den 7. septemberkl 12-14 består av en teoriprøve og skriftlig blindsmaking. Den er åpen for alle som jobber i en serveringsbedrift og som er under 30 år.

Påmelding til denne gjøres til caroline.tangen@aperitif.no, mob. 97 78 06 16.

Den som vinner konkurransen får en reise for to til Flåm, Flåmsbrygga og Ægir Bryggeri med mange spennende opplevelser inkludert.

Her kan lese mer om alt som er mulig å oppleve

Dette er historien om Flåmsbrygga og Ægir Bryggeri

Den første Young Sommelier fant sted i 2002. Vinner den gang var Alexander Skjefte fra Trondheim.

Les om da Alexander Skjefte vant den første Young Sommelier

Siden har mange framtredende vinkelnere deltatt i denne konkurransen hvis formål er å gi bransjens vinkelnere en arena å trene på.

Young Sommelier arrangeres av Apéritif i samarbeid med blant andre Flåmsbrygga.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen