Bransje
Unik «ny» konkurranse for bransjens yngste

Unik «ny» konkurranse for bransjens yngste

Young Sommelier blir helnorsk og åpner for alle bransjens ansatte under 30 år.
Aase E. Jacobsen
08 Juli 2015 - 17:02

Det blir kun norske drikkevarer som deltakerne i årets konkurranse for unge vin-, brennevins- og ølkelnere skal testes i.

Alle under 30 år kan delta

Slik får konkurransen som har vært arrangert siden 2002, en helt ny drakt. Temaet for konkurransen skiller seg ut fra andre lignende konkurranser ved at det kun skal brukes norskproduserte drikkevarer.

Dermed er det norsk sider, vin av frukt eller også druer, øl og brennevin som skal dekanteres, tappes, skjenkes og blindsmakes av tre finalister.

Det betyr også at «sommelier» ikke lenger er begrenset til vinkelnere, men også ølkelnere og bartendere.

Aldergrensen er dessuten hevet til 30 år.

Stort publikum

Konkurransen som tidligere gikk samtidig med NM for vinkelnere, er nå flyttet til Matstreif og finalen finner sted 12. september på Rådhusplassen.

I finalen skal tre finalister vise sine kunnskaper. De tre velges ut fra en semifinale hvor alle bartendere, vin- og ølkelnere under 30 år er velkomne til å prøve sine ferdigheter. Alle konkurranseøvelsene er nært knyttet til det som er dagligdagse oppgaver for bransjefolk. Men som kanskje ikke er så kjent blant det store publikum.

Og det blir det mange av i denne konkurransen. Fjorårets Matstreif samlet 150.000 mat- og drikkeglade i løpet av to dager.

Alle kan melde seg til semifinale

Semifinalen som avholdes på Kafe Løve den 7. septemberkl 12-14 består av en teoriprøve og skriftlig blindsmaking. Den er åpen for alle som jobber i en serveringsbedrift og som er under 30 år.

Påmelding til denne gjøres til caroline.tangen@aperitif.no, mob. 97 78 06 16.

Den som vinner konkurransen får en reise for to til Flåm, Flåmsbrygga og Ægir Bryggeri med mange spennende opplevelser inkludert.

Her kan lese mer om alt som er mulig å oppleve

Dette er historien om Flåmsbrygga og Ægir Bryggeri

Den første Young Sommelier fant sted i 2002. Vinner den gang var Alexander Skjefte fra Trondheim.

Les om da Alexander Skjefte vant den første Young Sommelier

Siden har mange framtredende vinkelnere deltatt i denne konkurransen hvis formål er å gi bransjens vinkelnere en arena å trene på.

Young Sommelier arrangeres av Apéritif i samarbeid med blant andre Flåmsbrygga.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her