Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Smak 8 flotte viner
Foto: (Istock - EyeEm Mobile GmbH)
Vinsmaking i Oslo

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Smak 8 flotte viner

Smak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober
16 Juni 2025 - 07:28

Med sitt vakre landskap og utsøkte viner er Toscana og Chianti Classico et populært reisemål for flere. Og der er Fèlsina fra landsbyen Castelnuovo Berardenga rett utenfor Siena, et populært besøk for sine mange norgesvenner. Denne kvelden tar Chiara Leonini fra Fèlsina med seg smaken av Toscana til Oslo, og gir deg muligheten til å smake 8 utsøkte viner fra produsentens imponerende portefølje. 

1966 var en krevende tid for italienske vinmakere, likevel tok Domenico Poggiali Fèlsina steget og kjøpte et vinhus med en plan om å investere fullt og helt i vinenes kvalitet og i et kunnskapsrikt, ungt team. Over årene har denne satsningen vist å lønne seg, og i dag eier Fèlsina mer enn 95 hektar vinmarker der de produserer viner som representerer det ypperste av kjernen i Toskansk vinkultur.

Rancia vinmark i nydelige Toscana Foto: Bruno Bruchi

Helt siden Fèlsina introduserte sine berømte cuvéer Fontalloro og Rancia i 1983, har de stått som et strålende eksempel på hvordan riktig sangiovese og Chianti skal smake. Denne kvelden får vi smake den fantastiske Felsina Colonia Gran Selezione 2020 – som du kun får tak i ved spesialbestilling på Vinmonopolet. Deres balanse mellom elegante og likevel intense viner, er det svært få Chianti Classico-produsenter som klarer å oppnå. Fèlsinas viner er stadig å finne på listen over viner som har mottatt høyeste utmerkelse av det anerkjente Italienske vinmagasinet Gambero Rosso. De scorer også høyt hos Apéritif. 

Chiara Leonini gleder seg til å se deg den 06. oktober! Foto:

På denne vinsmakingen vil eksportsjef Chiara Leonini lede oss gjennom 8 av Fèlsinas flotte viner. Her kan du lære hva som skiller Chianti fra andre italienske vinområder, om områdets historie, og ikke minst hva som gjør akkurat disse vinene til noe av det aller, aller beste derfra. Vinsmakingen holdes på den tradisjonsrike restauranten, Louise, på Aker Brygge. På Louise skreddersyr de løsninger for private middager og arrangementer. Book en middag før eller etter vinsmakingen og få 20% rabatt på maten. Skriv «Aperitiff20» i kommentarfeltet i bookingen for å få deres rabatt.

Felsina.png [70.61 KB]
Endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Forsiden akkurat nå
Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her