Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025
Foto: (RapidEye)

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.
18 September 2025 - 11:37

113 påmeldte vinkart er rekordstort antall for den norske utgaven av Star Wine List Award og i internasjonal sammenheng. Spesielt er antall vinkart i den største kategorien med flere enn 600 viner veldig høyt. Vi snakker om vinkart i verdensklasse.

Juryen for Star Wine List Norway; Mikk Parre fra Tallin, Estland, Aase E. Jacobsen fra Aperitif, Norge, Stephen Wong MW fra Ontago, New Zealand og June Rodil MS fra Texas, USA har nettopp annonsert de 55 finalistene i ni ulike kategorier. Blant dem er fjorårets store vinnere fra både våre norske og internasjonale priser, Park Hotel Vossevangen og Vinland, i tillegg til andre tidligere Gold Stars Arakataka, Lasarett Vinbar, Spontan og Speilsalen på Britannia Hotel.

Mens finalistene er spredt over 14 byer, er det Oslo som kan skryte av den største andelen, med 30 restauranter som alle kjemper om ni Gold Stars – altså gull - i hovedstaden.

Vinnerne – de ni Gold Stars - offentliggjøres av Star Wine List den 12. oktober på bransjearrangementet Sommelierens Dag - i regi av Den Norske Vinkelnerforening.

Dette er det tredje stoppet på denne sesongens internasjonale turné for årets Star Wine List. Vinnere i alle kategorier vil automatisk bli påmeldt til den internasjonale finalen for årets Star Wine List, som vil bli avholdt sommeren 2026.

Nedenfor finner de de 55 restaurantene som er finalister

Beste store vinkart  > 600 viner

Grand Café & Vinkjeller, Oslo
Hallingstuene, Geilo
Happolati, Oslo
Hos Moi, Kristiansand
Hotel Bristol, Oslo
Kolonialen Bislett, Oslo
Mon Oncle, Oslo
Park Hotel Vossevangen, Voss
Plah, Oslo
Smag & Behag Kristiansand, Kristiansand
Speilsalen at Britannia Hotel, Trondheim
Vinland, Oslo
Vino Bar Ålesund, Ålesund

 

Beste mellomstore vinkart 200-600 viner

Bellies, Stavanger
Brasserie Coucou, Oslo
Hyde, Oslo
Kolonihagen Frogner, Oslo
Le Benjamin, Oslo
Mantra by Mr India, Oslo
Oh Dear, Oslo
Spiseriet Stavanger, Stavanger
Spontan, Trondheim
Territoriet, Oslo
Varemottaket, Oslo

 

Beste lille vinkart < 200 viner

Allmuen Bistro, Bergen
Eero Restaurant, Oslo
Fat City, Oslo
Jest, Bergen
La Recette, Kristiansand
Lasarett Vinbar, Oslo
Liminal, Oslo
Madonna, Oslo
Zarathustra Meyhane, Oslo

Beste musserende vin-kart

Arakataka, Oslo
Hos Moi, Kristiansand
Hyde, Oslo
Kolonialen Bislett, Oslo
Mon Oncle, Oslo
Park Hotel Vossevangen, Voss
Speilsalen at Britannia Hotel, Trondheim
Vinland, Oslo
Vino Bar Ålesund, Ålesund

Beste vin-i-glass-kart

Frances Vinbar, Oslo
Grand Café & Vinkjeller, Oslo
Kastellet, Oslo
Kontrast, Oslo
Kork Vinbar & Scene, Rørvik
Lasarett Vinbar, Oslo
Norvald Vinbar, Stavanger
Park Hotel Vossevangen, Voss
Territoriet, Oslo
The Red Dot Wine Bar, Kristiansand
Vinland, Oslo
Vinsmak, Tromsø

Beste nykommer

B VIN, Oslo
Kombo, Trondheim
La Recette, Kristiansand
Stranden 30, Oslo
Wining, Oslo

 

Beste østerrikske vinkart

Happolati, Oslo
Hermetikken Restaurant, Stavanger
Hos Moi, Kristiansand
Park Hotel Vossevangen, Voss
Plah, Oslo
Vinland, Oslo

 

Beste italienske vinkart

Gaffel & Karaffel, Stavanger
Gaustablikk, Rjukan
Grand Café & Vinkjeller, Oslo
Hotel Bristol, Oslo
Kolonialen Bislett, Oslo
Park Hotel Vossevangen, Voss
Smag & Behag Kristiansand, Kristiansand
Speilsalen at Britannia Hotel, Trondheim
Vinland, Oslo
Vino Bar Ålesund, Ålesund
Vinoteket, Oslo

 

Beste bærekraftige vinkart

Bellies, Stavanger
Buer Restaurant, Odda
Kontrast, Oslo
Pillefyken, Oslo
Restaurant K2, Stavanger
TempoTempo, Bergen

 

Juryens spesialpris

Arakataka, Oslo
Glime Restaurant, Hardanger Fjord
Kolonialen Bislett, Oslo
Kolonihagen Frogner, Oslo
Territoriet, Oslo
Vianvang, Vågå
Vinland, Oslo

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her