Unik sjanse for østerselskere

Enten du allerede er helfrelst østerselsker, eller bare er veldig nysgjerrig på hva som befinner seg innenfor det harde og ugjennomtrengelige skallet, bør du ta turen innom Bølgen & Moi Briskeby i Oslo hvor du kan smake 12 forskjellige østers fra nesten like mange regioner i Europa.

Det er første gang i Norge at det er anledning til å smake så mange ulike typer østers som du når har på restauranten Bølgen & Moi Briskeby i Oslo. Østersen kommer fra tre land, Norge, Irland og Frankrike som stiller opp med ikke mindre enn fem ulike regioner, fra Normandie i nord til Middelhavet i sør.

Dette er den beste demonstrasjonen på østersens store variasjoner i både størrelse, smak og kompleksitet. Fra den sjøfriske, mineralske og saltaktige til den fyldige og svært utviklede stilen som nærmer seg en moden ost i karakter.

Fra Irland kommer Donegal, de norske er fra Tysnes utenfor Bergen, det eneste oppdrettsanlegget som leverer kommersielle kvanta. Frankrike er bredt representert med Spéciales d'Isigny fra Normandie, f latøstersen Belon fra Nord-Bretagne, flere størrelser av Fines de Claires fra Marennes sør for La Rochelle ("Cognac-kysten"), store østers fra Arcachon vest for Bordeaux by og middelhavsøstersen Bouzigues (rett utenfor Sète/Montpellier). Dessuten østersens Rolls Royce'er, Authentique og Gillardeau som er Normandie-østers som er modnet lenger sør i Marennes og dermed ikke kan bære appellasjonsnavnet.

Hvis du lurer på hvorfor østers er så i vinden i disse dager mens mange begynner å forberede seg på inntak av julemat, så er det nå senhøstes og i månedene fremover at den er på topp kvalitetsmessig. Dessuten er østers noe av det sunneste du kan spise, svært mineralrikt og dermed en skikkelig vitamininnsprøytning for den høstslappe.

Bølgen & Moi
Løvenskioldsgt. 26
Tel. 24115353

Foto: Roger Kolbu

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen