Matkurs og vinkurs

Vinkurs 14. februar i Oslo

Unn deg selv en storslått valentinsdag med lekre champagner fra et spennende vinhus
Foto: (kieferpix)

Unn deg selv en storslått valentinsdag med lekre champagner fra et spennende vinhus

En alle hjerters dag som vil treffe midt i hjertet. En av Champagnes mest spennende produsenter, André Clouet, tar med seg et godt utvalg av sine svært så velsmakende champagner til en eksklusiv smaking på Sentralen.
20 Desember 2021 - 16:30

André Clouets kunstneriske korker14. februar skal kjærligheten hedres - om det så er kjærlighet til deg selv, din mor eller din partner. På denne valentinsdagen arrangerer vi derfor en smaking med det historiske champagnehuset Clouet.
Familien Clouet har produsert vin siden 1700-tallet, og historien sier at selv Napoleon var svært glad i vinene deres. Her får du anledningen til å selv nyte de sagnomsuste boblene.  

Vinhuset Clouet holder til i Bouzy, som ligger i det velkjente Montagne de Reims. Til sammen åtte hektar av deres parseller har den gjeve tittelen som grand cru for pinot noir, druen vi i hovedsak finner i Clouets viner. Vinmarkene ligger i de svært ettertraktede åskammene mellom Ambonnay og Bouzy.

Her kan du lese hva Apéritif mener om André Clouet sin viner

Vinmaker Jean-François Clouet jobber hardt for å produsere viner av svært høy kvalitet, og fokuset ligger alltid på å forbedre vinene og utnytte druene og jordsmonnet til dets fulle potensial. Drømmen er å lage champagne uten en eneste dråpe dosage, sukkertilsetningen som brukes ved omkorkingen. Han er med andre ord en svært ambisiøs vinmaker, hvilket du vil få anledning til å nyte godt av denne kvelden.

Annika Groven i vinmarken

Annika Groven 
vil guide oss gjennom denne kvelden. Annika har 25 års erfaring i bransjen og er gründer av Christiania Champagne Club som feirer 17-årsjubileum dagen etter kurskvelden. I tillegg produserer og leder hun minneverdige turer til Champagne i samarbeid med Elite Travel. Det er bare å glede seg til en storslått aften i romantikkens og boblenes navn. 

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Bouzy og Ambonnay
Vinmarkene Bouzy og Ambonnay
Vinliste Andre Clouet
Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 8 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her