Uovervinnelige Canada

Canada var uslåelig i årets VM i østersåpning med en totaltid på 3,47. Norges Heini Pedersen klarte ikke å nå målet om å sikre nordmennene en plass i teten. Men med sin 12. plass slo han hjemlandet Danmark hvis det er noen trøst. Dessuten lover han å komm
Aase E. Jacobsen
04 Oktober 2002 - 14:57

Årets VM i østersåpning gikk tradisjonen tro og med stor festivitas av stabelen i Galway på Irlands vestkyst. I alt 15 nasjoner fra alle verdensdeler deltok. I år var det Canada som skåret best totalt sett. Irland hadde den beste presentasjonen og Sverige var raskest til å åpne de 30 østersene av typen edulis (flatøsters). Heini Pedersen som representerte Norge, var kanskje den som var mest skuffet av alle etter konkurransen: - Jeg ble litt lurt av størrelsen på østersen. Jeg hadde aldri trodd at de skulle være så store og så harde å åpne. Jeg lå helt likt med canadieren frem til den 18. østersen men da falt jeg av, sier han og fortsetter:

- Disse flatøstersene har dobbelt så stor muskel som vanlig gigas. Derfor kreves en helt annen teknikk enn den jeg har trent på. Dessuten trenger du en annen kniv med bredere blad. Derfor stilte de erfarne deltakerne med spesiallagete kniver.

Men Pedersen er ikke desillusjonert av den grunn: - Dette ga mersmak og jeg er veldig innstilt på å vinne NM også neste år. Da ville jeg reist over en uke på forhånd bare for å trene på disse østersene.

Pedersen har tatt initiativet til at det i neste NM brukes den riktige østerstypen: - Vi er helt avhengig av å innarbeide riktig teknikk for å ha noen mulighet til å hevde oss. Forberedelsene er dermed utslagsgivende. I første omgang har jeg bestilt en spesialkniv. Men mitt mål er enda mer langsiktig; i 2004 er det 50 års jubileum for VM, og det hadde vært kjekt om Norge står på pallen.

Som tidligere deltakere var Pedersen imponert over arrangementet og de lokale kreftene. - De er svært gjestfrie, vennlige og hjelpsomme. Det er utrolig gøy å bare være til stede.

Neste års VM går for øvrig den 25. til 28. september 2003.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester
Dagens rett

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester

Meksikanskinspirert mat er mer populært enn noen gang. Denne oppskriften er super når du har dårlig tid, men vil lage mest mulig fra bunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her