Uovervinnelige Canada

Canada var uslåelig i årets VM i østersåpning med en totaltid på 3,47. Norges Heini Pedersen klarte ikke å nå målet om å sikre nordmennene en plass i teten. Men med sin 12. plass slo han hjemlandet Danmark hvis det er noen trøst. Dessuten lover han å komm
Aase E. Jacobsen
04 Oktober 2002 - 13:57

Årets VM i østersåpning gikk tradisjonen tro og med stor festivitas av stabelen i Galway på Irlands vestkyst. I alt 15 nasjoner fra alle verdensdeler deltok. I år var det Canada som skåret best totalt sett. Irland hadde den beste presentasjonen og Sverige var raskest til å åpne de 30 østersene av typen edulis (flatøsters). Heini Pedersen som representerte Norge, var kanskje den som var mest skuffet av alle etter konkurransen: - Jeg ble litt lurt av størrelsen på østersen. Jeg hadde aldri trodd at de skulle være så store og så harde å åpne. Jeg lå helt likt med canadieren frem til den 18. østersen men da falt jeg av, sier han og fortsetter:

- Disse flatøstersene har dobbelt så stor muskel som vanlig gigas. Derfor kreves en helt annen teknikk enn den jeg har trent på. Dessuten trenger du en annen kniv med bredere blad. Derfor stilte de erfarne deltakerne med spesiallagete kniver.

Men Pedersen er ikke desillusjonert av den grunn: - Dette ga mersmak og jeg er veldig innstilt på å vinne NM også neste år. Da ville jeg reist over en uke på forhånd bare for å trene på disse østersene.

Pedersen har tatt initiativet til at det i neste NM brukes den riktige østerstypen: - Vi er helt avhengig av å innarbeide riktig teknikk for å ha noen mulighet til å hevde oss. Forberedelsene er dermed utslagsgivende. I første omgang har jeg bestilt en spesialkniv. Men mitt mål er enda mer langsiktig; i 2004 er det 50 års jubileum for VM, og det hadde vært kjekt om Norge står på pallen.

Som tidligere deltakere var Pedersen imponert over arrangementet og de lokale kreftene. - De er svært gjestfrie, vennlige og hjelpsomme. Det er utrolig gøy å bare være til stede.

Neste års VM går for øvrig den 25. til 28. september 2003.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her