Dagens rett
Indrefileten smaker like fantastisk kald
Foto: (LauriPatterson)

Indrefileten smaker like fantastisk kald

En riktig klassiker står på menyen denne helgen, dog med en liten vri. Denne oppskriften bør du prøve.
02 August 2024 - 23:00

Klassikeren carpaccio stammer fra Harry's Bar i Venezia hvor den skal ha blitt laget første gang i 1950. Restaurantens innehaver Giuseppe Cipriani laget den for en av sine noble gjester, grevinne Amalia Nani Mocenigo som hadde fått beskjed om å ikke spise varmebehandlet kjøtt. At retten ble hetende carpaccio, er fordi den er oppkalt etter renessansemaleren Vittore Carpaccio, som i sine malerier brukte en rødfarge som minnet om rå indrefilet. 

Vår versjon kunne ikke nevnte grevinne ha spist, men de vet vi at hun gikk glipp av noe ekstra godt. 

Mange spennende oppskrifter på carpaccio du må prøve

Urtestekt carpaccio av indrefilet

Urtestekt carpaccio av indrefilet

Fremgangsmåte

  1. Indrefileten renskjæres for sener.
  2. Finhakk friske urter.
  3. Rull fileten i blandingen før steking. Krydre med salt og pepper.
  4. Varm olje i pannen til middels sterk varme.
  5. Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge.
  6. Avkjøl fileten, pakk den godt inn i plastfilm når den er kald.
  7. Legg fileten i fryseren i ½ time eller avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet.
  8. Skjæres i 2-3 millimeter tynne skiver.
  9. Legg skivene utover serveringsfatet .
  10. Drypp over extra virgin olivenolje, finger salt og litt nykvernet pepper.
  11. Høvle parmesan over og noen blader med ruccola eller annen type småbladet salat.
  12. Gjerne litt oliven og grillede aspargestopper.

Tips: Du får lettest skikkelig tynne skiver ved å skjære kjøttet mens det er halvfryst. 

Prøv en litt annen variant og lag en dressing av rømme, litt salt og kvernet rosepepper som du serverer til carpaccioen i stedet for olivenoljen. Serveres med en frisk salat ved siden av.

Mange spennende oppskrifter på carpaccio du må prøve

Småretter med kjøtt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her