Utelivet frykter nye prikkeregler

Systemet er et godt egnet til å utradere utelivet, frykter næringen i Skedsmo.
05 September 2011 - 17:32

8. juni vedtok kommunestyret i Skedsmo en ny reaksjonsmåte ved brudd på skjenkebevillingen.

Nå skal det deles ut prikker ut fra alvorligheten på bruddet. Ved åtte prikker inndras bevillingen for to uker ved første gangs overtredelse. Prikkene kan samles opp i løpet av en periode på to år, og det nye systemet har fått en nær fulltallig utelivsnæring til å se rødt, skriver Romerikes Blad.

Den mener kommunen ikke forstår konsekvensene av det nye systemet.
- Tidligere gikk skjenkekontrollørene i dialog med utestedet rett etter at en kontroll var utført. På den måten fikk vi oppklart en del misforståelser, opplyser restaurantsjef Renate Bø ved Fagerborg Hotel.

Slik hun og flere har tolket det nye systemet får de ikke vite hvor mange prikker de til en hver tid har. Med prikkene hengende på i to år, mener de det vil være vanskelig å huske enkeltepisoder for eksempel halvannet år tilbake i tid.

- Vi har blant annet gjester med forskjellige handikap, som skjenkekontrollen har tatt for å være fulle. Når vi har kunnet prate med kontrollørene etterpå, har vi fått en oppklaring i dette. Den muligheten er nå borte, forklarer Bø.

Det nye systemet er bygget på en modell fra Stavanger, med visse elementer fra Bergen og Haugesund kommune.

Skjenking av en betydelig påvirket person medfører tre til fire prikker, mens mangel på alkoholfrie alternativ kan gi en prikk.

- Vi vil kontrolleres, men vi ønsker fortsatt en dialog, understreker Renate Bø ved Fagerborg Hotel.

I et brev till kommunen stiller de også spørsmål om hvor det ble av samarbeidet mellom utelivsnæringen og de kommunale skjenkemyndighetene.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her