Utelivet frykter nye prikkeregler

Systemet er et godt egnet til å utradere utelivet, frykter næringen i Skedsmo.

8. juni vedtok kommunestyret i Skedsmo en ny reaksjonsmåte ved brudd på skjenkebevillingen.

Nå skal det deles ut prikker ut fra alvorligheten på bruddet. Ved åtte prikker inndras bevillingen for to uker ved første gangs overtredelse. Prikkene kan samles opp i løpet av en periode på to år, og det nye systemet har fått en nær fulltallig utelivsnæring til å se rødt, skriver Romerikes Blad.

Den mener kommunen ikke forstår konsekvensene av det nye systemet.
- Tidligere gikk skjenkekontrollørene i dialog med utestedet rett etter at en kontroll var utført. På den måten fikk vi oppklart en del misforståelser, opplyser restaurantsjef Renate Bø ved Fagerborg Hotel.

Slik hun og flere har tolket det nye systemet får de ikke vite hvor mange prikker de til en hver tid har. Med prikkene hengende på i to år, mener de det vil være vanskelig å huske enkeltepisoder for eksempel halvannet år tilbake i tid.

- Vi har blant annet gjester med forskjellige handikap, som skjenkekontrollen har tatt for å være fulle. Når vi har kunnet prate med kontrollørene etterpå, har vi fått en oppklaring i dette. Den muligheten er nå borte, forklarer Bø.

Det nye systemet er bygget på en modell fra Stavanger, med visse elementer fra Bergen og Haugesund kommune.

Skjenking av en betydelig påvirket person medfører tre til fire prikker, mens mangel på alkoholfrie alternativ kan gi en prikk.

- Vi vil kontrolleres, men vi ønsker fortsatt en dialog, understreker Renate Bø ved Fagerborg Hotel.

I et brev till kommunen stiller de også spørsmål om hvor det ble av samarbeidet mellom utelivsnæringen og de kommunale skjenkemyndighetene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen