Utelivet frykter nye prikkeregler

Systemet er et godt egnet til å utradere utelivet, frykter næringen i Skedsmo.
05 September 2011 - 16:32

8. juni vedtok kommunestyret i Skedsmo en ny reaksjonsmåte ved brudd på skjenkebevillingen.

Nå skal det deles ut prikker ut fra alvorligheten på bruddet. Ved åtte prikker inndras bevillingen for to uker ved første gangs overtredelse. Prikkene kan samles opp i løpet av en periode på to år, og det nye systemet har fått en nær fulltallig utelivsnæring til å se rødt, skriver Romerikes Blad.

Den mener kommunen ikke forstår konsekvensene av det nye systemet.
- Tidligere gikk skjenkekontrollørene i dialog med utestedet rett etter at en kontroll var utført. På den måten fikk vi oppklart en del misforståelser, opplyser restaurantsjef Renate Bø ved Fagerborg Hotel.

Slik hun og flere har tolket det nye systemet får de ikke vite hvor mange prikker de til en hver tid har. Med prikkene hengende på i to år, mener de det vil være vanskelig å huske enkeltepisoder for eksempel halvannet år tilbake i tid.

- Vi har blant annet gjester med forskjellige handikap, som skjenkekontrollen har tatt for å være fulle. Når vi har kunnet prate med kontrollørene etterpå, har vi fått en oppklaring i dette. Den muligheten er nå borte, forklarer Bø.

Det nye systemet er bygget på en modell fra Stavanger, med visse elementer fra Bergen og Haugesund kommune.

Skjenking av en betydelig påvirket person medfører tre til fire prikker, mens mangel på alkoholfrie alternativ kan gi en prikk.

- Vi vil kontrolleres, men vi ønsker fortsatt en dialog, understreker Renate Bø ved Fagerborg Hotel.

I et brev till kommunen stiller de også spørsmål om hvor det ble av samarbeidet mellom utelivsnæringen og de kommunale skjenkemyndighetene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her