Utelivsrazzia i Skien

Natt til lørdag 1. februar var det razzia i utelivsbransjen i Skien. Ingen steder ble stengt, men det ble avslørt mye grums.
Redaksjonen
06 Februar 2008 - 09:00

Kontrollen avslørte manglende papirer, rotete kassaoppgjør, mistenkelig kjøtt og ingen dørvakter. 
 
Dette til tross for at det bare er noen måneder siden utesteder i Skien ble sjekket sist. Da ble to restauranter stengt umiddelbart og to mistet skjenkebevillingen.
 
Sjekket ni
Denne gangen var ni etater og grupper på opp til elleve mennesker ute for å kontrollere hva som skjer i utelivsbransjen i Skien. Ni virksomheter ble kontrollert. Disse var Jacobs Pizza, Jacobs Restaurant, Jerusalem, Tiano Pizza, Gimle pub, Mariannes Bistro, Lundetangen pub, Neon og Lunde kiosk.
 
Kontrollørene fant litt av hvert.
 
- Alt for mange mangler, sier konsulent Eva Ulvin i Skien kommune.
 
Få avtaler
Arbeidsgiverkontrollen avslørte at nesten ingen var innmeldt i arbeidstagerregisteret. De melder om generelt dårlige rutiner, om arbeidsgivere som ikke vet hvem som jobber hos dem og generelt mye rot.
 
Dessuten vil kontrollen sjekke mange steder grundigere, for å se om det eventuelt foregår svart arbeid.
 
Også Arbeidstilsynet kan fortelle om mye rot. Manglende vaktlister og arbeidsavtaler var gjengangere. Hvor mye bartendere i byen jobber er vanskelig å finne ut, fordi de gjerne jobber på flere steder. Dette skal nå undersøkes grundigere. Arbeidstilsynet mistenker at noen av dem jobber mer enn de har lov til.
 
Fornøyd
Mattilsynet er på sin side ganske fornøyd etter kontrollen. Tilsynet vil likevel be noen steder om dokumentasjon på hvor kjøttet deres kommer fra, for å avdekke eventuelt smuglerkjøtt.
 
Skatt Sør var også med på razziaen, og rister på hodet. Fem steder fikk pålegg for manglende rutiner rundt kassaoppgjør. Det ble også avdekket differanser mellom det som var slått inn, og pengene som faktisk befant seg i kassa. Også dette skal undersøkes nærmere.
 
Politiet avslørte at et av utestedene ikke har dørvakter. Brannvesenet fant et sted hvor nødutgangen var stengt, og et annet sted der det branntekniske så og si var ute av funksjon.
 
- Videre etterforskning vil vise hvor alvorlig mye av dette er. Men det er sørgelig at det ikke er bedre. Det viser at slike kontroller trengs, sier Ulvin.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her