Utested filmet dogjester

Pubgjester på Hønefoss ble filmet av et skjult kamera på toalettet.

I det som så ut som en røykvarsler i taket på toalettet, hadde eierne av puben Taffes skjult et overvåkingskamera som filmet de tre urinalene. På et bakrom kunne de ansatte se bilder av god kvalitet på en skjerm. Kameraet skal ha filmet gjester på Taffes siden desember i fjor, skriver VG.

Daglig leder og hovedeier av Taffes, som ikke ønsket å oppgi navnet sitt til avisen, forklarer at kamerat skal beskytte gjester mot mennesker som selger narkotika, bråker og gjør hærverk. Han ser ingen problemer med å ha kameraovervåking på do, og mener at fordi utestedet forteller om at det er kameraovervåking i lokalet på et oppslag i puben, trenger de ikke opplyse om det på toalettet.

Utestedet sier også at det har muntlig tillatelse fra Datatilsynet til å overvåke lokalene etter at utestedet hadde hatt alvorlige voldsepisoder og en hendelse som resulterte i anmeldelse av voldtekt.

Kameraansvarlig Heidi Halvorsen understreker også at det ikke var mulig å se kjønnsorganene til gjester som ble filmet på toalettet.

Datatilsynet gir imidlertid ikke tillatelser for kameraovervåking, og informasjonsdirektør i Datatilsynet, Ove Skåra, kaller overvåkningen et meget grovt overtramp.
- Man kan ikke kameraovervåke toalettene, uansett grunn, sier han til VG. - Det er skuffende å høre om virksomheter som har så liten respekt for andres integritet og bestemmelsene om kameraovervåking i personvernlovgivningen.

Skåra sier at «alt tyder på» at Datatilsynet vil følge opp saken. Han sier at et gebyr, slik United Bakeries på Majorstua i Oslo ble gitt, også kan være aktuelt i denne saken.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen