Utested filmet dogjester

Pubgjester på Hønefoss ble filmet av et skjult kamera på toalettet.
07 Mars 2011 - 16:29

I det som så ut som en røykvarsler i taket på toalettet, hadde eierne av puben Taffes skjult et overvåkingskamera som filmet de tre urinalene. På et bakrom kunne de ansatte se bilder av god kvalitet på en skjerm. Kameraet skal ha filmet gjester på Taffes siden desember i fjor, skriver VG.

Daglig leder og hovedeier av Taffes, som ikke ønsket å oppgi navnet sitt til avisen, forklarer at kamerat skal beskytte gjester mot mennesker som selger narkotika, bråker og gjør hærverk. Han ser ingen problemer med å ha kameraovervåking på do, og mener at fordi utestedet forteller om at det er kameraovervåking i lokalet på et oppslag i puben, trenger de ikke opplyse om det på toalettet.

Utestedet sier også at det har muntlig tillatelse fra Datatilsynet til å overvåke lokalene etter at utestedet hadde hatt alvorlige voldsepisoder og en hendelse som resulterte i anmeldelse av voldtekt.

Kameraansvarlig Heidi Halvorsen understreker også at det ikke var mulig å se kjønnsorganene til gjester som ble filmet på toalettet.

Datatilsynet gir imidlertid ikke tillatelser for kameraovervåking, og informasjonsdirektør i Datatilsynet, Ove Skåra, kaller overvåkningen et meget grovt overtramp.
- Man kan ikke kameraovervåke toalettene, uansett grunn, sier han til VG. - Det er skuffende å høre om virksomheter som har så liten respekt for andres integritet og bestemmelsene om kameraovervåking i personvernlovgivningen.

Skåra sier at «alt tyder på» at Datatilsynet vil følge opp saken. Han sier at et gebyr, slik United Bakeries på Majorstua i Oslo ble gitt, også kan være aktuelt i denne saken.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her