Utestengt fra utesteder

I Mandal har alle utestedene spritservering. Etter klokken 22 og 24 må 18- og 19-åringene ut.
Redaksjonen
09 Juni 2008 - 14:00

Etter at Puben Mandal ble tvangsoppløst av Brønnøysundregistrene for noen uker siden, har ikke 18- og 19-åringene i byen noe sted å ta seg en øl eller et glass vin etter et visst klokkeslett på kvelden.
 
Aktivt valg
De tre største utestedene og restaurantene i byen utestenger 18- og 19-åringer etter henholdsvis klokken 22 og klokken 24.
 
Selv om norsk alkohollov i teorien tillater at utesteder med spritservering slipper inn folk under 20 år, velger utestedene å ikke gjøre det.
 
- Det er vanskelig å kontrollere hvem som får hva med mange folk i lokalet, sier Bernt Lindseth, daglig leder på Hr. Redaktør til Lindesnes Avis.
 
Ikke etter midnatt
Pizzarestaurant Jonas B. Gundersen har restaurantbevilling til klokken 24. Stedet har valgt å ha dørvakter etter midnatt.
 
- I prinsippet er vi mer enn restaurant enn et utested, men siden vi selger sprit har vi valgt å ikke slippe inn 18- og 19-åringer etter det klokkeslettet. Siden vi vet at Puben er stengt, kommer vi til å være enda mer obs på aldersgrenser denne sommeren, sier daglig leder Thorbjørn Tobiassen.
 
Ikke etter 22
Hr. Redaktør og Marna Cafè tillater konsekvent ingen i 18- eller 19-års alderen å komme inn etter klokken 22.
 
- Etter 22 er det legitimasjon og vakter utenfor, sier Michael Taanevig, daglig leder på Marna Cafè.
 
Større press
Han sier de ansatte har merket et større press på fredags- og lørdagskvelder etter at Lodsen stengte for noen år tilbake, og nå i tillegg Puben Mandal.
 
- Det er en del som prøver å komme inn som er under 20 år. Vi tar rett og slett ikke sjansen på at noen under 20 får i seg sprit. Det kan få alvorlige konsekvenser. Men egentlig synes jeg det er synd det ikke eksisterer et eneste sted 18- og 19-åringene kan gå, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her