Utestengt fra utesteder

I Mandal har alle utestedene spritservering. Etter klokken 22 og 24 må 18- og 19-åringene ut.

Etter at Puben Mandal ble tvangsoppløst av Brønnøysundregistrene for noen uker siden, har ikke 18- og 19-åringene i byen noe sted å ta seg en øl eller et glass vin etter et visst klokkeslett på kvelden.
 
Aktivt valg
De tre største utestedene og restaurantene i byen utestenger 18- og 19-åringer etter henholdsvis klokken 22 og klokken 24.
 
Selv om norsk alkohollov i teorien tillater at utesteder med spritservering slipper inn folk under 20 år, velger utestedene å ikke gjøre det.
 
- Det er vanskelig å kontrollere hvem som får hva med mange folk i lokalet, sier Bernt Lindseth, daglig leder på Hr. Redaktør til Lindesnes Avis.
 
Ikke etter midnatt
Pizzarestaurant Jonas B. Gundersen har restaurantbevilling til klokken 24. Stedet har valgt å ha dørvakter etter midnatt.
 
- I prinsippet er vi mer enn restaurant enn et utested, men siden vi selger sprit har vi valgt å ikke slippe inn 18- og 19-åringer etter det klokkeslettet. Siden vi vet at Puben er stengt, kommer vi til å være enda mer obs på aldersgrenser denne sommeren, sier daglig leder Thorbjørn Tobiassen.
 
Ikke etter 22
Hr. Redaktør og Marna Cafè tillater konsekvent ingen i 18- eller 19-års alderen å komme inn etter klokken 22.
 
- Etter 22 er det legitimasjon og vakter utenfor, sier Michael Taanevig, daglig leder på Marna Cafè.
 
Større press
Han sier de ansatte har merket et større press på fredags- og lørdagskvelder etter at Lodsen stengte for noen år tilbake, og nå i tillegg Puben Mandal.
 
- Det er en del som prøver å komme inn som er under 20 år. Vi tar rett og slett ikke sjansen på at noen under 20 får i seg sprit. Det kan få alvorlige konsekvenser. Men egentlig synes jeg det er synd det ikke eksisterer et eneste sted 18- og 19-åringene kan gå, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen