Utmerkelser til Dewar´s

For tredje år på rad har Dewar's 12 Year Old Special Reserve fått dobbel gullmedalje i San Francisco World Sprits Competition.
Redaksjonen
11 Juni 2007 - 16:05

Dewar´s er nå den raskest voksende skotske whiskyen innenfor sin kategori. Dewar´s har vært amerikanernes førstevalg en god stund og merket får stadig nye tilhengere over hele verden.
 
Dewar´s 12 Year Old Special Reserve har vært tilgjengelig på det norske markedet siden november 2006.
 
I de beste barer
- I Norge har vi lansert Dewar´s 12 som en "super premium spirit" og foreløpig har vi kun plassert den i de beste barene rundt om i landet. Dette for å gi innovatørene anledning til å introdusere nyheten i sine kretser av tilhengere før produktet blir lettere tilgjengelig på mer vanlige steder, sier Marius Vesterby i Bacardi-Martini Norge i en pressemelding.
 
Store forventninger
- Vi har store forventninger til Dewar´s her i Norge. At Dewar´s fortsetter å vinne alle de beste kåringene i verden viser bare at dette er kategoriens absolutte ener, sier Vesterby.
 
Mange premier
Hittil i år har Dewar´s ulike whisky-typer deltatt i 13 internasjonale smakskonkurranser. Det har gitt gull 11 ganger og sølv i de to andre konkurransene.
 
Fakta Dewar´s 12
Dewar´s 12 Blend består av en blanding av whisky fra området rundt Aberfeldy, som ligger på det skotske høylandet. Området byr på en stor variasjon av smaksstiler som spenner seg fra malt til fruktig eller til og med røkt smak.
 
Marrying i seks måneder
Da Dewar´s sjefsblander Tom Aitken skulle utvikle Dewars 12 Year Old Special Reserve tok han i bruk en tidligere teknikk utviklet av sin forgjenger A.J Cameron i forrige århundre, kalt "Marrying".
 
Etter å ha blandet de ulike whiskyene legges blandingen igjen til lagring på eikefat slik at de ulike whisky-typene får anledning til å modnes sammen.
 
Prosessen trenger egne lagringssteder og tar opptil 6 måneder.
 
Les Apéritifs test av urøykt whisky her.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her