Utmerkelser til Dewar´s

For tredje år på rad har Dewar's 12 Year Old Special Reserve fått dobbel gullmedalje i San Francisco World Sprits Competition.
Redaksjonen
11 Juni 2007 - 17:05

Dewar´s er nå den raskest voksende skotske whiskyen innenfor sin kategori. Dewar´s har vært amerikanernes førstevalg en god stund og merket får stadig nye tilhengere over hele verden.
 
Dewar´s 12 Year Old Special Reserve har vært tilgjengelig på det norske markedet siden november 2006.
 
I de beste barer
- I Norge har vi lansert Dewar´s 12 som en "super premium spirit" og foreløpig har vi kun plassert den i de beste barene rundt om i landet. Dette for å gi innovatørene anledning til å introdusere nyheten i sine kretser av tilhengere før produktet blir lettere tilgjengelig på mer vanlige steder, sier Marius Vesterby i Bacardi-Martini Norge i en pressemelding.
 
Store forventninger
- Vi har store forventninger til Dewar´s her i Norge. At Dewar´s fortsetter å vinne alle de beste kåringene i verden viser bare at dette er kategoriens absolutte ener, sier Vesterby.
 
Mange premier
Hittil i år har Dewar´s ulike whisky-typer deltatt i 13 internasjonale smakskonkurranser. Det har gitt gull 11 ganger og sølv i de to andre konkurransene.
 
Fakta Dewar´s 12
Dewar´s 12 Blend består av en blanding av whisky fra området rundt Aberfeldy, som ligger på det skotske høylandet. Området byr på en stor variasjon av smaksstiler som spenner seg fra malt til fruktig eller til og med røkt smak.
 
Marrying i seks måneder
Da Dewar´s sjefsblander Tom Aitken skulle utvikle Dewars 12 Year Old Special Reserve tok han i bruk en tidligere teknikk utviklet av sin forgjenger A.J Cameron i forrige århundre, kalt "Marrying".
 
Etter å ha blandet de ulike whiskyene legges blandingen igjen til lagring på eikefat slik at de ulike whisky-typene får anledning til å modnes sammen.
 
Prosessen trenger egne lagringssteder og tar opptil 6 måneder.
 
Les Apéritifs test av urøykt whisky her.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her