Utmerkelser til Dewar´s

For tredje år på rad har Dewar's 12 Year Old Special Reserve fått dobbel gullmedalje i San Francisco World Sprits Competition.

Dewar´s er nå den raskest voksende skotske whiskyen innenfor sin kategori. Dewar´s har vært amerikanernes førstevalg en god stund og merket får stadig nye tilhengere over hele verden.
 
Dewar´s 12 Year Old Special Reserve har vært tilgjengelig på det norske markedet siden november 2006.
 
I de beste barer
- I Norge har vi lansert Dewar´s 12 som en "super premium spirit" og foreløpig har vi kun plassert den i de beste barene rundt om i landet. Dette for å gi innovatørene anledning til å introdusere nyheten i sine kretser av tilhengere før produktet blir lettere tilgjengelig på mer vanlige steder, sier Marius Vesterby i Bacardi-Martini Norge i en pressemelding.
 
Store forventninger
- Vi har store forventninger til Dewar´s her i Norge. At Dewar´s fortsetter å vinne alle de beste kåringene i verden viser bare at dette er kategoriens absolutte ener, sier Vesterby.
 
Mange premier
Hittil i år har Dewar´s ulike whisky-typer deltatt i 13 internasjonale smakskonkurranser. Det har gitt gull 11 ganger og sølv i de to andre konkurransene.
 
Fakta Dewar´s 12
Dewar´s 12 Blend består av en blanding av whisky fra området rundt Aberfeldy, som ligger på det skotske høylandet. Området byr på en stor variasjon av smaksstiler som spenner seg fra malt til fruktig eller til og med røkt smak.
 
Marrying i seks måneder
Da Dewar´s sjefsblander Tom Aitken skulle utvikle Dewars 12 Year Old Special Reserve tok han i bruk en tidligere teknikk utviklet av sin forgjenger A.J Cameron i forrige århundre, kalt "Marrying".
 
Etter å ha blandet de ulike whiskyene legges blandingen igjen til lagring på eikefat slik at de ulike whisky-typene får anledning til å modnes sammen.
 
Prosessen trenger egne lagringssteder og tar opptil 6 måneder.
 
Les Apéritifs test av urøykt whisky her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen