Matkurs og vinkurs

Vinkurs i Oslo 7. oktober

Jura er Frankrikes hotteste område, og du får muligheten til å smake 10 lekre viner. Deriblant en eksklusiv magnum
Foto: (pixdeluxe)

Jura er Frankrikes hotteste område, og du får muligheten til å smake 10 lekre viner. Deriblant en eksklusiv magnum

Det blir en helaften uten like når Domaine Rolet tar med seg svært spennende viner. Du får en unik mulighet til å smake tre nyheter som ikke har vært tilgjengelig på polet før, der i blant en magnum fra 2003.
12 Juni 2019 - 12:54

Noen mil øst for Burgund, ved foten av Alpene og den sveitsiske grensen, finner vi Frankrikes minste, men kanskje det mest varierte og vakreste vinområde - Jura. Til tross for sin størrelse har området mye å by på, noe som har gjort Jura til Frankrikes desidert hotteste vinområde.  Vinene her ifra holder høy kvalitet, og det er flere spennende druer og vinstiler å oppdage. Denne kvelden får du selv oppleve Juras forlokkende sjarm igjennom denne smakingen av hele 9 attraktive viner av topp kvalitet. 

Her kan du lese mer om Jura-regionen 

  Foto: Serge CHAPUIS

Domaine Rolet er med sine 63 hektar,  fordelt på Arbois, Côtes du Jura og L'Étoile, en betydelig aktør i Jura. Halvparten av deres produksjon er rødvin, og Rolet har vært en forløper for enkeltdrueviner av områdets mange unike druesorter. Oppmerksomheten overfor enkeltvinmarker, små volum og optimal modning av druene har gitt produsenten et sterkt omdømme for kvalitet for hele deres portefølje.

Les mer om Rolet her

Ellen Jacobsmeier

For det er ikke bare rødvin denne kvalitetsprodusenten har å by på. Denne kvelden tar Ellen Jacobsmeier deg med på en reise inn i Juras mangfold igjennom Rolets imponerende portefølje som også omfatter vin i magnum - det foretrukne formatet for lagringsvin. 

Les hva Aperitif mener om vinene til Rolet 

Hvor godt en vin holder seg i magnum, får du også muligheten til å oppleve på denne smakingen som inkluderer hele 10 utsøkte toppviner. Bla ned for å se liste. 

Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg dine kjære, venner og kjente på en enestående smaking! 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.
  Foto: Serge CHAPUIS
Årgangsendringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her