Utsolgt!

Utsolgt!

Amerikanske vinprodusenter tømmer hyllene for nye vinstokker.

Etter en kraftig økning på 1990-tallet, stagnerte nyplantingen ved vingårdene i California utover 2000-tallet. Nå stiger imidlertid etterpørselen etter vin igjen, dermed er det blitt ny fart i artbeidet med å dyrke nye vinmarker.

LES OGSÅ: Amerikansk eksport til nye høyder

Vinprodusentene har imidlertid støtt på et stort problem. Gartnerier og planteskoler i USA er rett og slett tomme for vinstokker.

Det er for tida ikke mulig å oppdrive planter for Cabernet Sauvignon, Malbec, de fleste kloner av Pinot Noir samt Petit Verdot ved ledende gartnerier i California, skriver Wine Spectator.

Produsentene kan også se langt etter en rekke av hvitvinsdruene. Også i Oregon og Washington, som opplever stor vekst i vinsalget, er det mangel på nye vinstokker.

LES OGSÅ: Oregon kommer!

Situasjonen har ført til at produsenter bruker stiklinger fra eksisterende vinstokker, noe som øker risikoen for at sykdom spres mellom vinmarkene.

Det er ikke fare for at amerikanske viner blir utsolgt med det første, men prisen på de beste vinene kan komme til å øke, skriver Wine Spectator.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen