- Utvid åpningstidene

En ringrev snakker. Utvid åpningstidene, sier tidligere restaurant- og nattklubbeier Ole Thorvik i Oslo.

Han mener forslaget fra enkelte politikere om innskrenket skjenketid er en ønskedrøm. I alle fall om målet er et roligere sentrum.
 
Thorvik er ikke lenger i bransjen, men var blant annet med på å starte opp Stravinsky i hovedstaden. For å nevne noe.
 
Uten hell
- Flere innskrenkningsmetoder har vært forsøkt de siste tiårene, men hver gang uten hell. Nå må vi se på andre alternativer. Når det gang på gang viser seg at innskrenking og alkoholstopp ikke fungerer, må vi åpne for nye tanker. Gi skjenkesteder i sentrum utvidet åpningstid, slik at ikke alle må hjem fra byen samtidig, sier Olle Thorvik til lokalavisen for Frogner og St. Haugen.
 
Dårlig erfaring
- Jeg er ikke lenger i bransjen og snakker derfor ikke for min syke mor, men Norge er blitt internasjonalt, og vi kan ikke gå tilbake til slik det var før, sier Olle, som han kalles.
 
Tidlig i tenårene jobbet han i familiens restaurant, og som 22-åring åpnet han sin første nattklubb, Stravinsky. Han har derfor noenlunde peil på hva han snakker om.
 
Lever fortsatt
Stravinsky lever fortsatt i Rosenkrantz gate, 20 år senere. Stedet har skiftet eiere flere ganger. Senere ble det satsing på Kreml, med nattklubben Kaare Hansen i kjelleren, 90-tallets hotteste sted Kristiania i Kristian IVs gate, og chillout-stedet Tea Lounge på Grünerløkka.
Mer bråk
- På nittitallet skiftet regjeringen stengetidene fire ganger, på like mange år. Da skjenketidene ble innskrenket, ble det mer bråk og lengre taxikøer, de illegale nattklubbene poppet opp som paddehatter, og horder av festglade folk dro på private nachspiel i boområdene. Etter 25 år i utelivsbransjen forteller erfaringen meg at forslaget ikke vil gi noen bedring i det hele tatt, snarere tvert i mot, sier Olle.
 
Dynamikk
Den tidligere utelivsmannen mener at differensierte skjenketider, sammen med at enkelte får utvidet åpningstid, er eneste vei å gå. Han ser for seg utvidet åpningstider, gjerne til de tidlige morgentimer, i sentrum. Samtidig mener han at skjenkestedene som ligger i boligområder fortsatt må stenge tidligere.
 
- Jeg vet ikke om en annen hovedstad i Europa som stenger ned hele byen klokken 02.00. Likevel har de mindre bråk enn Oslo. Poenget er at når utestedene stenger på forskjellige tider, vil man få spredt menneskene,og trykket i sentrum blir mindre, sier Olle Torvik.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen