Utvider og restaurerer

Tone Andersen og familien eier Dønnes gård, og har nå tatt tak for å utvide og restaurere husene tilbake til gammel stil.
Redaksjonen
20 April 2009 - 14:07

Gården på Dønnes har en 800 år gammel historie. Nå har eierne bestemt seg for å ta tilbake den gamle stilen gården en gang hadde.
 
Det hele er et ledd i å doble antall sengeplasser, samt å lage et skikkelig kjøkken. Dette vil gjøre det mulig å beverte rundt 40 gjester.
Mye arbeid
- Vi begynte med restaurering av hovedhuset før jul, men har jobbet med gården i flere år. Vi har kommet godt i gang, og serveringslokalene er nå ferdige. Soverommene har vi ikke fått gjort så mye med ennå. Men vi skal kunne ta imot rundt 18 gjester, sier Tone Andersen.
 
- Til tross for at det er mye arbeid, så ønsker vi å ha helårsåpent. Og med skikkelig kjøkken og bedre rom har vi nå begynt å arrangere selskaper også for dem som ønsker det, sier Andersen til Helgeland Arbeiderblad.
 
Populært for turister
- Vi håper jo selvfølgelig på enda større innrykk av gjester denne sommeren, og mange av dem som kommer hit er naturmennesker, sier Andersen.
 
Til tross for at de har lagt mye oppussing bak seg, vil ikke alle soverommene være klare før i 2010. Likevel tror Andersen at andre arrangementer vil hjelpe dem godt framover. I tillegg ser hun fram til å kunne servere mat til sine kunder.
 
Har bevilling
- Vi samarbeider med kokker i nær omgangskrets, og har fått både skjenke- og serveringsbevilgning. Nå skal vi ta i bruk oppskrifter fra 1800-tallet, lagd av gode lokale råvarer, og forhåpentligvis vil gjestene sette pris på dette.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her