Utvider og restaurerer

Tone Andersen og familien eier Dønnes gård, og har nå tatt tak for å utvide og restaurere husene tilbake til gammel stil.
Redaksjonen
20 April 2009 - 15:07

Gården på Dønnes har en 800 år gammel historie. Nå har eierne bestemt seg for å ta tilbake den gamle stilen gården en gang hadde.
 
Det hele er et ledd i å doble antall sengeplasser, samt å lage et skikkelig kjøkken. Dette vil gjøre det mulig å beverte rundt 40 gjester.
Mye arbeid
- Vi begynte med restaurering av hovedhuset før jul, men har jobbet med gården i flere år. Vi har kommet godt i gang, og serveringslokalene er nå ferdige. Soverommene har vi ikke fått gjort så mye med ennå. Men vi skal kunne ta imot rundt 18 gjester, sier Tone Andersen.
 
- Til tross for at det er mye arbeid, så ønsker vi å ha helårsåpent. Og med skikkelig kjøkken og bedre rom har vi nå begynt å arrangere selskaper også for dem som ønsker det, sier Andersen til Helgeland Arbeiderblad.
 
Populært for turister
- Vi håper jo selvfølgelig på enda større innrykk av gjester denne sommeren, og mange av dem som kommer hit er naturmennesker, sier Andersen.
 
Til tross for at de har lagt mye oppussing bak seg, vil ikke alle soverommene være klare før i 2010. Likevel tror Andersen at andre arrangementer vil hjelpe dem godt framover. I tillegg ser hun fram til å kunne servere mat til sine kunder.
 
Har bevilling
- Vi samarbeider med kokker i nær omgangskrets, og har fått både skjenke- og serveringsbevilgning. Nå skal vi ta i bruk oppskrifter fra 1800-tallet, lagd av gode lokale råvarer, og forhåpentligvis vil gjestene sette pris på dette.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her