Utvider og restaurerer

Tone Andersen og familien eier Dønnes gård, og har nå tatt tak for å utvide og restaurere husene tilbake til gammel stil.

Gården på Dønnes har en 800 år gammel historie. Nå har eierne bestemt seg for å ta tilbake den gamle stilen gården en gang hadde.
 
Det hele er et ledd i å doble antall sengeplasser, samt å lage et skikkelig kjøkken. Dette vil gjøre det mulig å beverte rundt 40 gjester.
Mye arbeid
- Vi begynte med restaurering av hovedhuset før jul, men har jobbet med gården i flere år. Vi har kommet godt i gang, og serveringslokalene er nå ferdige. Soverommene har vi ikke fått gjort så mye med ennå. Men vi skal kunne ta imot rundt 18 gjester, sier Tone Andersen.
 
- Til tross for at det er mye arbeid, så ønsker vi å ha helårsåpent. Og med skikkelig kjøkken og bedre rom har vi nå begynt å arrangere selskaper også for dem som ønsker det, sier Andersen til Helgeland Arbeiderblad.
 
Populært for turister
- Vi håper jo selvfølgelig på enda større innrykk av gjester denne sommeren, og mange av dem som kommer hit er naturmennesker, sier Andersen.
 
Til tross for at de har lagt mye oppussing bak seg, vil ikke alle soverommene være klare før i 2010. Likevel tror Andersen at andre arrangementer vil hjelpe dem godt framover. I tillegg ser hun fram til å kunne servere mat til sine kunder.
 
Har bevilling
- Vi samarbeider med kokker i nær omgangskrets, og har fått både skjenke- og serveringsbevilgning. Nå skal vi ta i bruk oppskrifter fra 1800-tallet, lagd av gode lokale råvarer, og forhåpentligvis vil gjestene sette pris på dette.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen