Valgjubel i Oslo

Utelivsbransjen i Oslo jubler etter valget. KrF er nemlig ikke lenger på vippen i bystyret.
Redaksjonen
14 September 2007 - 13:00

Etter det forrige kommunevalget i Oslo var det KrF som la føringer for skjenkepolitikken i byen. Da skrev partiet under på en avtale om at det ikke skulle stemme for eiendomsskatt. Som motytelse måtte byrådet følge en temmelig restriktiv alkoholpolitikk.
 
Har flertall
Denne avtalen kan det nå bli slutt på, ettersom Høyre, Venstre og FrP har flertall alene.
 
- Det er en stor lettelse. Det kan ikke bli verre enn det forrige byrådssamarbeidet. KrF brukte sin makt til å knuse småbedrifter som ikke hadde gjort noe galt, sier Christian J. Aubert i bransjeforeningen Bedre Uteliv.
 
Liberalisering
Allerede i valgkampen varslet Høyre, FrP og Venstre at de ville se på en liberalisering i utelivet. Blant annet kom det valgkvad om frie åpnings- og skjenkesoner i deler av byen. Høyre og FrP vil dessuten gi mulighet for at flere av byens skjenkesteder får holde oppe til klokken tre om natten. FrP hadde sogar det kanskje mest liberale synspunktet i form av at partiet ønsket flere utesteder som kan holde oppe til klokken seks.
 
Også venstre har sagt at partiet ønsker en liberalisering, i alle fall i form av at det ikke settes noe tak på antall utesteder i hovedstaden.
 
Skal gå sammen
- Vi ser frem til forhandlingene, men er enige om at alle fire partiene skal gå sammen. Det vil være uklokt å skyve KrF ut i det ytterste mørket, sier FrPs Henning Holstad.
 
KrFs Aud Kvalbein frykter en omlegging av skjenkepolitikken.
 
- Jeg registrerer at det er flertall for å utvide skjenketiden. Det vil bety mer alkoholkonsum, som vil gå ut over nattero, med mer vold og bråk i gatene, sier hun til Aften.
 
At en mer liberal skjenkepolitikk også kan bidra til økt omsetning, flere skattekroner og sikrere arbeidsplasser blir ikke nevnt med et ord.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her