Valgjubel i Oslo

Utelivsbransjen i Oslo jubler etter valget. KrF er nemlig ikke lenger på vippen i bystyret.

Etter det forrige kommunevalget i Oslo var det KrF som la føringer for skjenkepolitikken i byen. Da skrev partiet under på en avtale om at det ikke skulle stemme for eiendomsskatt. Som motytelse måtte byrådet følge en temmelig restriktiv alkoholpolitikk.
 
Har flertall
Denne avtalen kan det nå bli slutt på, ettersom Høyre, Venstre og FrP har flertall alene.
 
- Det er en stor lettelse. Det kan ikke bli verre enn det forrige byrådssamarbeidet. KrF brukte sin makt til å knuse småbedrifter som ikke hadde gjort noe galt, sier Christian J. Aubert i bransjeforeningen Bedre Uteliv.
 
Liberalisering
Allerede i valgkampen varslet Høyre, FrP og Venstre at de ville se på en liberalisering i utelivet. Blant annet kom det valgkvad om frie åpnings- og skjenkesoner i deler av byen. Høyre og FrP vil dessuten gi mulighet for at flere av byens skjenkesteder får holde oppe til klokken tre om natten. FrP hadde sogar det kanskje mest liberale synspunktet i form av at partiet ønsket flere utesteder som kan holde oppe til klokken seks.
 
Også venstre har sagt at partiet ønsker en liberalisering, i alle fall i form av at det ikke settes noe tak på antall utesteder i hovedstaden.
 
Skal gå sammen
- Vi ser frem til forhandlingene, men er enige om at alle fire partiene skal gå sammen. Det vil være uklokt å skyve KrF ut i det ytterste mørket, sier FrPs Henning Holstad.
 
KrFs Aud Kvalbein frykter en omlegging av skjenkepolitikken.
 
- Jeg registrerer at det er flertall for å utvide skjenketiden. Det vil bety mer alkoholkonsum, som vil gå ut over nattero, med mer vold og bråk i gatene, sier hun til Aften.
 
At en mer liberal skjenkepolitikk også kan bidra til økt omsetning, flere skattekroner og sikrere arbeidsplasser blir ikke nevnt med et ord.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen