Valgte Finny Sirevaag

Det er sjømatbedriften Finny Sirevaag som skal levere rå reker til årets Bocuse d´Or i Lyon.
Redaksjonen
21 Januar 2009 - 10:00

Ferske reker i lake fra Finny Sirevaag var det første sjømatproduktet i Norge som ble godkjent som Spesialitet av KSL Matmerk.
 
Nå skal den tradisjonsrike sjømatbedriften levere rå reker til Bocuse d´Or i Lyon i slutten av januar.
 
Nytt produkt
- Vi skal levere et nytt produkt i en ny forpakning, sier salgs- og markedssjef Odd Strand i en pressemelding.
 
Rekene blir fanget i Nord-Atlanteren. De blir sortert og frosset senest en time etter at de har blitt fisket.
 
Deretter blir de pakket direkte ned i eksklusive esker ombord på reketrålerne.
 
Gir muligheter
Til sammen ventes det over 1 100 pressefolk til verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d´Or.
 
- Leveransen gir store kommersielle muligheter. Deltagelsen her bygger merkevaren vår. Vi får sette logoen til Bocuse D´Or på alle våre produkter for å vise at vi er leverandør, sier Brita Kroslid, daglig leder i Finny Sirevaag.
 
Nettverk
Finny Sirevaag leverer 72 kg reker til 24 kokker. De sender også ut prøveleveranse til kokkenes forberedelser i forkant av konkurransen.
 
Også et et nettverk av 25 restauranter i Lyon, flere med Michelin-stjerner, skal bruke de samme råvarene før, under og etter konkurransen.
 
Renessanse
- Produktet vi leverer har vi hovedsakelig sendt til Japan. Men nå blir dette produktet også lansert her i Europa. Rå reker kommer til å få en renessanse innenfor gourmetrestauranter. Kaldtvannsreker har en annen smak og konsistens enn varmtvannsreker, sier Odd Strand.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her