Vannelskende kvinner

Nærmere 90 prosent av trøndere og nordlendinger mener vann er den beste tørsteslukkeren. Blant sørlendinger og vestlendinger er det bare 70 prosent som er av samme oppfatning. Og kvinnene er de største vannelskerne.
Redaksjonen
27 Juni 2001 - 02:00

Oslo (NW): Fire av fem kvinner drikker vann fordi de mener det er sunt, men kvinnene drikker også vann fordi de synes det gir en følelse av velvære, viser en undersøkelse utført av Norsk Gallup for BonAqua.

- Kvinner er mer opptatt av et sunt og riktig kosthold enn menn, og derfor drikker de også mer vann, sier fagkonsulent Kaja Lund- Iversen i Statens ernæringsråd.

Nå mener nesten 30 prosent av oss at flaskevann er en dagligvare på lik linje med juice av ulike slag.

Kontinental trend
- Fremdeles er det springvannet som fukter flest ganer. Men en stadig mer bevisst holdning til helse og sunnhet, kombinert med kontinentale trender og varierende vannkvalitet i enkelte deler av landet, har gjort at også vi nordmenn kaster oss på flaskevannbølgen, sier Helge Hasselgård i Bryggeri- og mineralvannforeningen. I fjor drakk vi elleve liter flaskevann med kullsyre og seks liter uten kullsyre.

Rundt halvparten av norske kvinner, og nærmere 60 prosent av landets menn mener de drikker for lite vann. På Østlandet utenfor Oslo og Akershus mener faktisk over 70 prosent at de bør erstatte noen av dagens kopper kaffe eller te med vann.

- Vi anbefaler alle å få i seg nærmere to liter vann per dag. Og det er viktig at de som drikker mye vanndrivende væske, som kaffe og te, kompenserer for væsketapet med vann, sier Kaja Lund-Iversen i Statens ernæringsråd.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her