Vannelskende kvinner

Nærmere 90 prosent av trøndere og nordlendinger mener vann er den beste tørsteslukkeren. Blant sørlendinger og vestlendinger er det bare 70 prosent som er av samme oppfatning. Og kvinnene er de største vannelskerne.

Oslo (NW): Fire av fem kvinner drikker vann fordi de mener det er sunt, men kvinnene drikker også vann fordi de synes det gir en følelse av velvære, viser en undersøkelse utført av Norsk Gallup for BonAqua.

- Kvinner er mer opptatt av et sunt og riktig kosthold enn menn, og derfor drikker de også mer vann, sier fagkonsulent Kaja Lund- Iversen i Statens ernæringsråd.

Nå mener nesten 30 prosent av oss at flaskevann er en dagligvare på lik linje med juice av ulike slag.

Kontinental trend
- Fremdeles er det springvannet som fukter flest ganer. Men en stadig mer bevisst holdning til helse og sunnhet, kombinert med kontinentale trender og varierende vannkvalitet i enkelte deler av landet, har gjort at også vi nordmenn kaster oss på flaskevannbølgen, sier Helge Hasselgård i Bryggeri- og mineralvannforeningen. I fjor drakk vi elleve liter flaskevann med kullsyre og seks liter uten kullsyre.

Rundt halvparten av norske kvinner, og nærmere 60 prosent av landets menn mener de drikker for lite vann. På Østlandet utenfor Oslo og Akershus mener faktisk over 70 prosent at de bør erstatte noen av dagens kopper kaffe eller te med vann.

- Vi anbefaler alle å få i seg nærmere to liter vann per dag. Og det er viktig at de som drikker mye vanndrivende væske, som kaffe og te, kompenserer for væsketapet med vann, sier Kaja Lund-Iversen i Statens ernæringsråd.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen