Vant Askeladdprisen

Ekspedisjonen Skjenkestove i Lofthus i Hardanger har fått Askeladdprisen 2007. Det er Norges Bondelag som står bak prisen.
Redaksjonen
18 Juni 2007 - 03:47

- Juryen har latt seg imponere av guttas pågangsmot, kreativitet og fremtidstro. Med ulik bakgrunn har de klart å ta tak i eget bygd og dens fremtid ved å skape arbeidsplasser som også gir trivsel for alle i bygda, heter det i juryens begrunnelse.
 
Til ungdommer
Askeladdprisen er opprettet av Norges Bondelag og Landkreditt, og deles ut til ungdommer med konkrete ideer til ny virksomhet. Prisen kan også deles ut til ungdommer som er i ferd med å etablere ny næringsvirksomhet i bygdesamfunnet, eller til folk som har gjort alvor av ideene og satt de ut i livet.
 
Prisen er på 30.000 kroner.
 
Også kultur
Det er Harald H. Opedal, Knut Opedal, Ivar Tveito Eidnes og Fredrik Opedal som står bak Ekspedisjonen Skjenkestove. Ved siden av servering, serverer gutta også kultur i form av kunstutstillinger og konserter.
- Med solid utdannelse og ulik bakgrunn har de benyttet sin kompetanse til å lage et samlingspunkt for bygda, og skape arbeidsplasser og inntekter, skriver juryen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Dagens rett

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget

Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her