Vant for tredje gang

Rica Nidelven Hotel i Trondheim har vunnet Twinings Best breakfast for tredje år på rad.
Redaksjonen
06 Mars 2008 - 09:00

Det er ikke nok å gi frokostgjestene en stor frokost for å hevde seg i kåringen Twinings Best Breakfast.
 
- Unik atmosfære i frokostavdelingen, samt personlig service, er to faktorer som vinneren har tatt på alvor. Omsorg for hotellgjestene er viktig, sier juryen som har bestått av mesterkokken Lars Erik Undertun, matfotografen Bengt Wilson og Stephen Twining, som er 10. generasjon i tedynastiet Twinings.
 
Åtte av ti
Flere enn åtte av ti hotellgjester spiser frokost på det samme hotellet som de bor på. Dermed blir også dette måltidet det viktigste for hotellene.
 
God start
- For mange er frokosten på hotellet det samme som at man er borte fra sin egen familie, og da prøver vi så godt vi kan å gi en god start på dagen. En servitør som kommer bort til bordet med dagens avis og spør om du vil ha påfyll i kaffekoppen, viser i praksis hva det betyr å være det gode vertskapet, sier Martina Rabsch, driftssjef for food and beverage i Rica Hotels.
 
Det siste året har flere av hotellene i kjeden også gitt frokosten et særpreg ved å sette produkter fra lokale småskalaprodusenter på bordet. Rica Nidelven Hotel har gjennom mange år vært et pilothotell i dette arbeidet.
 
To millioner speilegg
Rica Hotels er også den eneste hotellkjeden som serverer egg og bacon på alle sine hoteller.
 
Hvert år steker kokkene to millioner speilegg til hotellenes frokostgjester. Frokostkokken på Rica Nidelven Hotel er en av de mange kokkene i kjeden som står ute i frokostsalen mens han steker egg og omelett.
 
Sjekket hoteller i hele Norge
Det er mat- og drikkeleverandøren Haugen-Gruppen som står bak den årlige frokostkåringen Twinings Best Breakfast, der dommerpanelet i løpet av siste halvdel av 2007 har besøkt landets hoteller.
 
På jakt etter Norges beste frokost har de besøkt alle hotellkjedene i tillegg til frittstående hoteller over hele landet. De beste frokostene ble deretter med i en finalerunde, der Undertun, Wilson og Twining har gjort nye besøk og en endelig rangering.
 
Økt inspirasjon
- Kåringen er et tiltak som skal bidra til økt inspirasjon og kreativitet. Vi ser at hotellene i større grad ønsker å tilby gjestene en frokost som gir oppholdet et hyggelig sisteinntrykk, sier Simen Eivindson Haugberg i Haugen-Gruppen.
 
Et bredt utvalg av pålegg, varmmat, brødprodukter, frukt og grønnsaker samt varm og kald drikke har vært avgjørende. I tillegg er det lagt stor vekt på atmosfære, presentasjon, informasjon, tilgjengelighet og service.
 
Clarion Hotel Oslo Airport kom på andreplass mens Rica Seilet Hotel i Molde og Radisson SAS Plaza i Oslo deler på tredjeplassen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her