Vant for tredje gang

Rica Nidelven Hotel i Trondheim har vunnet Twinings Best breakfast for tredje år på rad.
Redaksjonen
06 Mars 2008 - 09:00

Det er ikke nok å gi frokostgjestene en stor frokost for å hevde seg i kåringen Twinings Best Breakfast.
 
- Unik atmosfære i frokostavdelingen, samt personlig service, er to faktorer som vinneren har tatt på alvor. Omsorg for hotellgjestene er viktig, sier juryen som har bestått av mesterkokken Lars Erik Undertun, matfotografen Bengt Wilson og Stephen Twining, som er 10. generasjon i tedynastiet Twinings.
 
Åtte av ti
Flere enn åtte av ti hotellgjester spiser frokost på det samme hotellet som de bor på. Dermed blir også dette måltidet det viktigste for hotellene.
 
God start
- For mange er frokosten på hotellet det samme som at man er borte fra sin egen familie, og da prøver vi så godt vi kan å gi en god start på dagen. En servitør som kommer bort til bordet med dagens avis og spør om du vil ha påfyll i kaffekoppen, viser i praksis hva det betyr å være det gode vertskapet, sier Martina Rabsch, driftssjef for food and beverage i Rica Hotels.
 
Det siste året har flere av hotellene i kjeden også gitt frokosten et særpreg ved å sette produkter fra lokale småskalaprodusenter på bordet. Rica Nidelven Hotel har gjennom mange år vært et pilothotell i dette arbeidet.
 
To millioner speilegg
Rica Hotels er også den eneste hotellkjeden som serverer egg og bacon på alle sine hoteller.
 
Hvert år steker kokkene to millioner speilegg til hotellenes frokostgjester. Frokostkokken på Rica Nidelven Hotel er en av de mange kokkene i kjeden som står ute i frokostsalen mens han steker egg og omelett.
 
Sjekket hoteller i hele Norge
Det er mat- og drikkeleverandøren Haugen-Gruppen som står bak den årlige frokostkåringen Twinings Best Breakfast, der dommerpanelet i løpet av siste halvdel av 2007 har besøkt landets hoteller.
 
På jakt etter Norges beste frokost har de besøkt alle hotellkjedene i tillegg til frittstående hoteller over hele landet. De beste frokostene ble deretter med i en finalerunde, der Undertun, Wilson og Twining har gjort nye besøk og en endelig rangering.
 
Økt inspirasjon
- Kåringen er et tiltak som skal bidra til økt inspirasjon og kreativitet. Vi ser at hotellene i større grad ønsker å tilby gjestene en frokost som gir oppholdet et hyggelig sisteinntrykk, sier Simen Eivindson Haugberg i Haugen-Gruppen.
 
Et bredt utvalg av pålegg, varmmat, brødprodukter, frukt og grønnsaker samt varm og kald drikke har vært avgjørende. I tillegg er det lagt stor vekt på atmosfære, presentasjon, informasjon, tilgjengelighet og service.
 
Clarion Hotel Oslo Airport kom på andreplass mens Rica Seilet Hotel i Molde og Radisson SAS Plaza i Oslo deler på tredjeplassen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her