Vant konditor-bronse i Russland

Bernhard Azinger tok en sterk tredjeplass under International Kremlin Culinary Cup i Russland.
Redaksjonen
16 Oktober 2009 - 13:00

International Kremlin Culinary Cup er en stor internasjonal konkurranse for kokker og konditorer. Totalt var det 250 deltakere fra hele verden. Det ble konkurrert i live konkurranse, utstilling, showpiece, kake, dessert med showpiece, frukt-carving og brøddeig. Det skriver www.bakeri.net.

Azinger deltok i konkurransen dessert med showpiece. Første og andreplassen gikk til Russland, mens Azinger tok en sterk bronseplass i klassen der det var ti deltakere.

- Det var et overraskende høyt nivå og konkurransen var knallhard, sier Azinger som har trent hardt i det siste for å være fullt skjerpet til konkurransen.

Konkurranseforholdene gjorde konkurransen enda tøffere
- Forholdene var dårlige for oss som konkurrerte. Her hadde de ikke hørt om HACCP eller andre regler knyttet til mat i den vestlige verden. Konkurransen var i Russland og det sa seg litt selv at vi som deltakere ikke ville få det beste utstyret. Vi fikk vel egentlig ingenting. Det gjorde dette enda tøffere, medgir Azinger som likevel ser på konkurransen som en spennende og positiv opplevelse.

- Jeg meldte meg på i februar. Fra da og frem til sommeren trente jeg en dag hver fjortende dag. Etter sommeren har det vært mye trening og i september har det vært trening på heltid. Det har til tider ikke vært mye tid til jobb, sier Azinger og retter en takk til sin arbeidsgiver Tine for velvilligheten.

- I tillegg til selve treningen, har det vært mye jobb knyttet til tollmyndigheter, frakt og transport. Det har vært veldig spesielt og tatt mye tid. - Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med resultatet, sier Azinger til Bakeri.net.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri
Dagens rett

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri

Det er altså chimichurrisausen som setter fart på smaksløkene i denne oppskriften med biff i bagett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her