Vant konditor-bronse i Russland

Bernhard Azinger tok en sterk tredjeplass under International Kremlin Culinary Cup i Russland.

International Kremlin Culinary Cup er en stor internasjonal konkurranse for kokker og konditorer. Totalt var det 250 deltakere fra hele verden. Det ble konkurrert i live konkurranse, utstilling, showpiece, kake, dessert med showpiece, frukt-carving og brøddeig. Det skriver www.bakeri.net .

Azinger deltok i konkurransen dessert med showpiece. Første og andreplassen gikk til Russland, mens Azinger tok en sterk bronseplass i klassen der det var ti deltakere.

- Det var et overraskende høyt nivå og konkurransen var knallhard, sier Azinger som har trent hardt i det siste for å være fullt skjerpet til konkurransen.

Konkurranseforholdene gjorde konkurransen enda tøffere
- Forholdene var dårlige for oss som konkurrerte. Her hadde de ikke hørt om HACCP eller andre regler knyttet til mat i den vestlige verden. Konkurransen var i Russland og det sa seg litt selv at vi som deltakere ikke ville få det beste utstyret. Vi fikk vel egentlig ingenting. Det gjorde dette enda tøffere, medgir Azinger som likevel ser på konkurransen som en spennende og positiv opplevelse.

- Jeg meldte meg på i februar. Fra da og frem til sommeren trente jeg en dag hver fjortende dag. Etter sommeren har det vært mye trening og i september har det vært trening på heltid. Det har til tider ikke vært mye tid til jobb, sier Azinger og retter en takk til sin arbeidsgiver Tine for velvilligheten.

- I tillegg til selve treningen, har det vært mye jobb knyttet til tollmyndigheter, frakt og transport. Det har vært veldig spesielt og tatt mye tid. - Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med resultatet, sier Azinger til Bakeri.net.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen