Vant med en drink alle kan lage

Vant med en drink alle kan lage

Barsjef på First Hotel Grims Grenka, Mathias Alsén, skal representere Norge i Bacardi Legacy Cocktail Competition.

Ideen bak hans vinnerdrink Turning Leaves er en enkel, forfriskende cocktail med ingredienser som de fleste enkelt kan få tak i.

– Målet var å lage en smaksprofil som fanget både friskhet og blomstertoner fra hylleblomst kombinert med agurk og oregano, sier Mathias Alsén som nå legger seg i hardtrening foran den globale finalen i denne beintøffe bartenderkonkurransen.

Finalen finner sted i Sydney i mai.

Konkurransen legger vekt på at drinkene i konkurransen skal være egenkomponert, at ingrediensene skal være lett tilgjengelige og at drinken skal kunne mikses også av amatører.

Med andre ord så er det smaken som står i fokus her og målet er på sikt å etablere en ny klassiker innen cocktailverdenen. Mathias’ vinnerdrink, Turning Leaves”, er basert på Bacardi Superior, sukkerlake, sitron og hylleblomstlikøren St. Germain i tillegg til de litt mer uvanlige drinkingrediensene oregano og agurk.

Hvis Alsén vinner den internasjonale finalen får han i tillegg til heder og ære reise rundt å besøke noen av verdens beste barer.

Foto: Christina Bording, Xtina Foto

Forsiden akkurat nå

Vinkurs i Oslo - Bordeaux

Smak fantastiske viner fra hele Bordeaux

Bordeaux er en jungel av forskjellige klassifikasjoner, vinmarker og slott. Denne kvelden vil du sammen med en av Bordeaux fremste vinhandlere, smake viner fra forskjellige slott og distrikter samtidig som du lærer mer om et av verdens beste vinområder. Les hele saken

Til toppen