Vant med en drink alle kan lage

Vant med en drink alle kan lage

Barsjef på First Hotel Grims Grenka, Mathias Alsén, skal representere Norge i Bacardi Legacy Cocktail Competition.

Ideen bak hans vinnerdrink Turning Leaves er en enkel, forfriskende cocktail med ingredienser som de fleste enkelt kan få tak i.

– Målet var å lage en smaksprofil som fanget både friskhet og blomstertoner fra hylleblomst kombinert med agurk og oregano, sier Mathias Alsén som nå legger seg i hardtrening foran den globale finalen i denne beintøffe bartenderkonkurransen.

Finalen finner sted i Sydney i mai.

Konkurransen legger vekt på at drinkene i konkurransen skal være egenkomponert, at ingrediensene skal være lett tilgjengelige og at drinken skal kunne mikses også av amatører.

Med andre ord så er det smaken som står i fokus her og målet er på sikt å etablere en ny klassiker innen cocktailverdenen. Mathias’ vinnerdrink, Turning Leaves”, er basert på Bacardi Superior, sukkerlake, sitron og hylleblomstlikøren St. Germain i tillegg til de litt mer uvanlige drinkingrediensene oregano og agurk.

Hvis Alsén vinner den internasjonale finalen får han i tillegg til heder og ære reise rundt å besøke noen av verdens beste barer.

Foto: Christina Bording, Xtina Foto

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen