Kake
Vant med sjokoladekake

Vant med sjokoladekake

Helene Rui Skoje (25) fristet hele Norge med «Kakepikens Sjokoladekake». Nå kan hun glede seg over en splitter ny kjøkkenmaskin.
Aase E. Jacobsen
24 Oktober 2013 - 14:45

Det kom inn til sammen 98 flotte oppskrifter i MSN.no og Apéritifs bakekonkurranse, og det var til slutt sykepleier Helene Rui Skoje som stakk av med seieren. Hun fikk flest stemmer av leserne for «Kakepikens Sjokoladekake».

Manglet kjøkkenmaskin

25-åringen ble svært forbauset da MSN.no kom med gladmeldingen om seieren som også innebar en KitchenAid kjøkkenmaskin.

- Åh, er det virkelig sant, utbrøt hun glad.

– Det er en stor ære å vinne denne konkurransen. Det var så mange flotte bidrag med i kampen om førstepremien. Nå ble jeg skikkelig stolt, konstaterte hun.

Hobbybakeren forklarer at hun begynte å bake noen år tilbake.

– Jeg elsker å bake og har en blogg som heter «Kakepiken». Men, jeg mangler en kjøkkenmaskin, så dette helt fantastisk, sier Helene.

Sjokoladekake-ekspert

Det var mannen til 25-åringen som kom over konkurransen på nett.

- Han sendte meg en link til MSN.no, og jeg sendte inn et bidrag med en eneste gang. Min spesialitet er sjokoladekaker, og tydeligvis så oppskriften min fristende ut for andre også, ler Helene.

Hobbybakeren forklarer at hemmeligheten til fantastiske kaker er gode råvarer.

- Nå skal jeg bake masse med den nye kjøkkenmaskinen - det gleder jeg meg til, avslutter Helene Rui Skoje.

Foto: Helen Rui Stoje

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her