Kake
Vant med sjokoladekake

Vant med sjokoladekake

Helene Rui Skoje (25) fristet hele Norge med «Kakepikens Sjokoladekake». Nå kan hun glede seg over en splitter ny kjøkkenmaskin.
Aase E. Jacobsen
24 Oktober 2013 - 14:45

Det kom inn til sammen 98 flotte oppskrifter i MSN.no og Apéritifs bakekonkurranse, og det var til slutt sykepleier Helene Rui Skoje som stakk av med seieren. Hun fikk flest stemmer av leserne for «Kakepikens Sjokoladekake».

Manglet kjøkkenmaskin

25-åringen ble svært forbauset da MSN.no kom med gladmeldingen om seieren som også innebar en KitchenAid kjøkkenmaskin.

- Åh, er det virkelig sant, utbrøt hun glad.

– Det er en stor ære å vinne denne konkurransen. Det var så mange flotte bidrag med i kampen om førstepremien. Nå ble jeg skikkelig stolt, konstaterte hun.

Hobbybakeren forklarer at hun begynte å bake noen år tilbake.

– Jeg elsker å bake og har en blogg som heter «Kakepiken». Men, jeg mangler en kjøkkenmaskin, så dette helt fantastisk, sier Helene.

Sjokoladekake-ekspert

Det var mannen til 25-åringen som kom over konkurransen på nett.

- Han sendte meg en link til MSN.no, og jeg sendte inn et bidrag med en eneste gang. Min spesialitet er sjokoladekaker, og tydeligvis så oppskriften min fristende ut for andre også, ler Helene.

Hobbybakeren forklarer at hemmeligheten til fantastiske kaker er gode råvarer.

- Nå skal jeg bake masse med den nye kjøkkenmaskinen - det gleder jeg meg til, avslutter Helene Rui Skoje.

Foto: Helen Rui Stoje

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her