Vant vinopplevelse i Australia

Heidi Iren Hansen ved Refsnes Gods vant «jobb» som vinmaker i Australia.
Redaksjonen
19 November 2010 - 17:49

For å kunne sikre seg den spennende stillingen som vinmaker, måtte hovmesteren og restaurantsjefen ved Refsnes Gods tråkke og blindsmake seg til seier i kamp med seks andre finalister i årets store Lindemans-konkurranse, skriver Adresssa.no.

- Det var utrolig morsomt å vinne og få denne muligheten til å reise til Australia og være med på hele produksjonsprosessen fra innhøsting til tapping. Jeg vet fra tidligere vinturer hvor mye du kan lære, det er noe helt annet å komme til et sted og kjenne luktene enn bare å lese og smake, sier Heidi Iren Hansen.

I to uker skal 23-åringen følge hele produksjonsprosessen hos Lindemans, en av landets mest tradisjonsrike vinprodusenter.

Harde tester
Sju finalister var samlet i Oslo onsdag. Der sto både praktiske og teoretiske øvelser på programmet.

Aller først måtte finalistene blotte bleke vinterlegger og på to minutter tråkke mest mulig saft ut av 14 kilo druer.

Deretter stod blindsmaking på programmet. Med bind for øynene måtte hver av dem smake seg gjennom én rødvin, én hvitvin, én rosévin og et glass druejuice.

En quiz med 20 spørsmål om australsk vinproduksjon og vin generelt med spørsmål om alt fra druetyper til temperatur ved servering testet kunnskapene, før alle skulle til intervju med juryen for å begrunne hvorfor akkurat de fortjente å vinne.

- Vi hadde sju veldig gode kandidater og juryen fikk derfor en vanskelig jobb. Men Heidi Iren Hansen gjorde et godt intervju. Hun fortalte om sin motivasjon for å vinne, hun har klare planer for hvordan hun skal bruke kunnskapen hun får hos Lindemans i Australia videre i karrieren. Hun har også gode kunnskaper om både vin og mat, sier Thomas Nalum fra Lindemans i juryens begrunnelse.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her