Vant vinopplevelse i Australia

Heidi Iren Hansen ved Refsnes Gods vant «jobb» som vinmaker i Australia.

For å kunne sikre seg den spennende stillingen som vinmaker, måtte hovmesteren og restaurantsjefen ved Refsnes Gods tråkke og blindsmake seg til seier i kamp med seks andre finalister i årets store Lindemans-konkurranse , skriver Adresssa.no.

- Det var utrolig morsomt å vinne og få denne muligheten til å reise til Australia og være med på hele produksjonsprosessen fra innhøsting til tapping. Jeg vet fra tidligere vinturer hvor mye du kan lære, det er noe helt annet å komme til et sted og kjenne luktene enn bare å lese og smake, sier Heidi Iren Hansen.

I to uker skal 23-åringen følge hele produksjonsprosessen hos Lindemans, en av landets mest tradisjonsrike vinprodusenter.

Harde tester
Sju finalister var samlet i Oslo onsdag. Der sto både praktiske og teoretiske øvelser på programmet.

Aller først måtte finalistene blotte bleke vinterlegger og på to minutter tråkke mest mulig saft ut av 14 kilo druer.

Deretter stod blindsmaking på programmet. Med bind for øynene måtte hver av dem smake seg gjennom én rødvin, én hvitvin, én rosévin og et glass druejuice.

En quiz med 20 spørsmål om australsk vinproduksjon og vin generelt med spørsmål om alt fra druetyper til temperatur ved servering testet kunnskapene, før alle skulle til intervju med juryen for å begrunne hvorfor akkurat de fortjente å vinne.

- Vi hadde sju veldig gode kandidater og juryen fikk derfor en vanskelig jobb. Men Heidi Iren Hansen gjorde et godt intervju. Hun fortalte om sin motivasjon for å vinne, hun har klare planer for hvordan hun skal bruke kunnskapen hun får hos Lindemans i Australia videre i karrieren. Hun har også gode kunnskaper om både vin og mat, sier Thomas Nalum fra Lindemans i juryens begrunnelse.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen