Vant vinopplevelse i Australia

Heidi Iren Hansen ved Refsnes Gods vant «jobb» som vinmaker i Australia.
Redaksjonen
19 November 2010 - 16:49

For å kunne sikre seg den spennende stillingen som vinmaker, måtte hovmesteren og restaurantsjefen ved Refsnes Gods tråkke og blindsmake seg til seier i kamp med seks andre finalister i årets store Lindemans-konkurranse, skriver Adresssa.no.

- Det var utrolig morsomt å vinne og få denne muligheten til å reise til Australia og være med på hele produksjonsprosessen fra innhøsting til tapping. Jeg vet fra tidligere vinturer hvor mye du kan lære, det er noe helt annet å komme til et sted og kjenne luktene enn bare å lese og smake, sier Heidi Iren Hansen.

I to uker skal 23-åringen følge hele produksjonsprosessen hos Lindemans, en av landets mest tradisjonsrike vinprodusenter.

Harde tester
Sju finalister var samlet i Oslo onsdag. Der sto både praktiske og teoretiske øvelser på programmet.

Aller først måtte finalistene blotte bleke vinterlegger og på to minutter tråkke mest mulig saft ut av 14 kilo druer.

Deretter stod blindsmaking på programmet. Med bind for øynene måtte hver av dem smake seg gjennom én rødvin, én hvitvin, én rosévin og et glass druejuice.

En quiz med 20 spørsmål om australsk vinproduksjon og vin generelt med spørsmål om alt fra druetyper til temperatur ved servering testet kunnskapene, før alle skulle til intervju med juryen for å begrunne hvorfor akkurat de fortjente å vinne.

- Vi hadde sju veldig gode kandidater og juryen fikk derfor en vanskelig jobb. Men Heidi Iren Hansen gjorde et godt intervju. Hun fortalte om sin motivasjon for å vinne, hun har klare planer for hvordan hun skal bruke kunnskapen hun får hos Lindemans i Australia videre i karrieren. Hun har også gode kunnskaper om både vin og mat, sier Thomas Nalum fra Lindemans i juryens begrunnelse.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula
Dagens rett
Helstekt svinefilet med appelsinsaus

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula

Svinefilet kan fint erstattes av kylling eller kalkun i denne oppskriften. Og appelsin kan erstattes med klementiner om du har mye av dem fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula
Dagens rett
Helstekt svinefilet med appelsinsaus

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula

Svinefilet kan fint erstattes av kylling eller kalkun i denne oppskriften. Og appelsin kan erstattes med klementiner om du har mye av dem fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her