Vardøen åpner diner på Løkka

Kongen av Grünerløkka, Jan Vardøen, har overtatt Rehmans. Det er blitt en vaskeekte diner.
Redaksjonen
09 Mars 2010 - 12:06

Jan Vardøen som står bak hele ni utesteder på Grünerløkka i Oslo, Mucho Mas, Bar Boca, Los Lobos, Hotel Havana, Bistro Brocante, Parkteatret, Villa Paradiso, Vespa og Aku Aku Tikibar, åpner nå med sitt tiende konsept. Nemlig en diner etter amerikansk modell, melder oslopuls.no.

Sammen med Kjetil Johnsen og Marthe Nossen fra Parkteatret og Aku Aku, og Paul Thornton fra Trabant og Robot leier Vardøen lokalene Rehmans har benyttet siden 1996. Her åpner de en amerikansk diner, med navnet «The Nighthawk Diner». Stedet skal lages med inspirasjon fra Edward Hoppers maleri Nighthawks og Tom Waits plate Nighthawks at the Diner.

30-talls stil
- Mange tenker seg en diner som en Grease-parodi med knallfarger i 50-talls stil, men dette skal være en 30-talls-diner der interiøret er mer sobert, men også sært og langt fra A4, forteller Vardøen.

20 års leiekontrakt er allerede underskrevet, og Vardøen har god tro på konseptet.
- Ingen har klart å lage en ordentlig diner i Norge, men det er noe jeg har savnet lenge. Savner man noe, er det best å fikse det selv. Selv om det selvfølgelig er sørgmodig at Rehmans legger ned.

Vardøen driver også pizzarestauranten Villa Paradiso.

- Det blir ikke vel mye Vardøen på Løkka nå da?
- Jo, jeg får egentlig ikke lov av kjæresten å lage flere steder. Men jeg tror dette blir det siste. Jeg har også innsett at det er bra med litt hjelp, og fått med gode venner til å drive stedet. Og alle er Løkka-ansikter.

Jamil Rehman, daglig leder ved Rehmans, forteller at det ikke ligger dramatikk bak valget om å stenge restauranten. - Vi har drevet stedet i 14 år, og ønsket bare en forandring.

Han og søsteren Farhana Rehman skal starte bagelsbakeri høyere oppe i Thorvald Meyers gate, og de er glad for at Vardøen skal leie lokalene. - Det var viktig for oss å finne noen som kan beholde Løkka-sjelen, og det er hyggelig at Vardøen har et konsept som passer, sier Rehman som selv kontaktet Vardøen. Og for dem som måtte savne Rehmans indiske mat, finnes det også råd. - Farhana skriver kokebok slik at maten skal leve videre, men fra nyttår må folk nyte den hjemme.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her