Vardøen åpner diner på Løkka

Kongen av Grünerløkka, Jan Vardøen, har overtatt Rehmans. Det er blitt en vaskeekte diner.

Jan Vardøen som står bak hele ni utesteder på Grünerløkka i Oslo, Mucho Mas, Bar Boca, Los Lobos, Hotel Havana, Bistro Brocante, Parkteatret, Villa Paradiso, Vespa og Aku Aku Tikibar, åpner nå med sitt tiende konsept. Nemlig en diner etter amerikansk modell, melder oslopuls.no.

Sammen med Kjetil Johnsen og Marthe Nossen fra Parkteatret og Aku Aku, og Paul Thornton fra Trabant og Robot leier Vardøen lokalene Rehmans har benyttet siden 1996. Her åpner de en amerikansk diner, med navnet «The Nighthawk Diner». Stedet skal lages med inspirasjon fra Edward Hoppers maleri Nighthawks og Tom Waits plate Nighthawks at the Diner.

30-talls stil
- Mange tenker seg en diner som en Grease-parodi med knallfarger i 50-talls stil, men dette skal være en 30-talls-diner der interiøret er mer sobert, men også sært og langt fra A4, forteller Vardøen.

20 års leiekontrakt er allerede underskrevet, og Vardøen har god tro på konseptet.
- Ingen har klart å lage en ordentlig diner i Norge, men det er noe jeg har savnet lenge. Savner man noe, er det best å fikse det selv. Selv om det selvfølgelig er sørgmodig at Rehmans legger ned.

Vardøen driver også pizzarestauranten Villa Paradiso.

- Det blir ikke vel mye Vardøen på Løkka nå da?
- Jo, jeg får egentlig ikke lov av kjæresten å lage flere steder. Men jeg tror dette blir det siste. Jeg har også innsett at det er bra med litt hjelp, og fått med gode venner til å drive stedet. Og alle er Løkka-ansikter.

Jamil Rehman, daglig leder ved Rehmans, forteller at det ikke ligger dramatikk bak valget om å stenge restauranten. - Vi har drevet stedet i 14 år, og ønsket bare en forandring.

Han og søsteren Farhana Rehman skal starte bagelsbakeri høyere oppe i Thorvald Meyers gate, og de er glad for at Vardøen skal leie lokalene. - Det var viktig for oss å finne noen som kan beholde Løkka-sjelen, og det er hyggelig at Vardøen har et konsept som passer, sier Rehman som selv kontaktet Vardøen. Og for dem som måtte savne Rehmans indiske mat, finnes det også råd. - Farhana skriver kokebok slik at maten skal leve videre, men fra nyttår må folk nyte den hjemme.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen