Varsler resultatforbedring

Heineken varsler en forventet resultatforbedring etter sterk økning i salget av øl i voksende markeder.
Redaksjonen
23 Juli 2007 - 17:31

Det er optimisme etter salget av øl i Asia, Afrika og Øst-Europa som gjør at Heineken nå varsler om et enda bedre resultat enn forventet for årets seks første måneder.
 
Økt etterspørsel
Selskapet tror økningen i salget kommer som følge av sterk økonomi, bra vær og økt etterspørsel etter internasjonalt øl i disse tre vekstområdene.
 
I følge Heineken økte selskapet salget av øl med 9,3 prosent i de første seks månedene i 2007 målt mot samme periode i fjor.
 
Sterkt i Asia
Asia hadde den største veksten. Der steg salget med 30,9 prosent. 
 
Et annet sterkt område var Afrika, der veksten var på 16,5 prosent. Også sentralt i Europa og i Øst-Europa var salget bra. I disse områdene var veksten 11,9 prosent.
 
Kaldt og vått
Også i Vest-Europa og i USA økte salget, men her er tallene helt annerledes. I USA var veksten 4,3 prosent mens økningen i Vest-Europa var på en prosent. Heineken mener den lave veksten har sammenheng med kaldt og vått vær i tillegg til en generell prisøkning i disse markedene.
 
De siste årene har Heineken hatt som mål å øke salget ved å vokse internasjonalt og spesielt i Øst-Europa.
 
I forrige måned kjøpte selskapet bryggeriet Kruovice i Tsjekkia, noe som ga en markedsandel på åtte prosent i landet.
 
Heineken offentliggjør de finansielle resultatene for de første seks månedene av 2007 i august.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her