Velfortjent hyllest

Joël Robuchon hylles for sin livslange innsats for det moderne kjøkkenet.
Redaksjonen
15 April 2009 - 11:34

Når Restaurant Magazine offentliggjør årets utgave av San Pellegrino World`s 50 Best Restaurants Awards neste uke, får en av de største bidragsyterne til moderne gastronomi velfortjent oppmerksomhet.

Joël Robuchon, innehaver av flest Michelin-stjerner av alle, 25 til sammen, fordelt på restauranter i (nesten) alle verdenshjørner, mottar utmerkelsen 2009 Lifetime Achievement Award.

Hans umiddelbare reaksjon på nyheten var: - Betyr dette at jeg nå nærmer meg min karrieres høst, og at de beste årene er bak meg?

Det kan vel alle med interesse for verdens gastronomi skrive under på at ikke er tilfelle. Sine 64 år til tross åpnet han i år sin første rene japanske restaurant I Monaco, Yoshi. Det var den 12 restauranten med hans navn etter at han "pensjonerte" seg i 1996. Han forklarer den enorme energien med:

"Entusiasme er det som holder oss levende, det å ha nye prosjekter og utfordringer å bryne seg på. Jeg føler meg veldig beæret over å bli hyllet for det jeg har bidratt med så langt, sier altså Joël Robuchon som allerede i 1984 fikk 3 Michelin-stjerner og like etter ble utnevnt til det forrige århundrets kjøkkensjef (Gault Millau). Og som helt sikkert kommer til å figurere på listen over verdens 50 beste også i 2009.

På fjorårets liste lå hans Paris-utgave av L'Atelier de Joël Robuchon på 14. plass. San Pellegrino World`s 50 Best Restaurants er en årlig kåring hvor en jury bestående av 857 kjøkkensjefer, matelskere og matskribenter fra hele verden stemmer på sine favoritter. Juryen er delt inn i 26 regioner, og hvert jurymedlem får stemme på inntil to restauranter i sin region. Kjøkkensjefene får naturlig nok ikke stemme på egne restauranter. Til sammen skal det stemmes på fem restauranter. Den norske juryen som tilhører region Skandinavia, består blant andre av Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør i Apéritif.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her