Velkommen prisdumping

Denne spanske supervinen dumpes på det norske markedet, men bare i august. Så her må du være rask.
Aase E. Jacobsen
05 August 2010 - 01:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Nå er nemlig prisen på Marqués de la Concordia Hacienda Abascal Producción Limitada 2005 (52709) satt ned til det halve. Utgangspunktet på 500 kroner kan virke høyt, men det reflekterer en vin som lages i bare 3.000 flasker, av de beste druene fra vingården Hacienda Abascal i Ribera del Duero - et område som har opplevd jevnt økende priser.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Sammenlignet med andre toppviner fra Ribera del Duero er den gunstig priset, og nå med den nye prisen altså det reneste kuppet. Det finnes 800 flasker tilgjengelig i Norge, og de får nok bein å gå på.

Flere av Vinmonopolets utsalg har bestilt denne vinen for eget salg. Det forventes derfor at de i løpet av de nærmeste nærmeste dagene får sine bestillinger levert.
 

NB! Vi gjør oppmerksom på at vinen pr. 03.08.10 kl. 15.00 er utsolgt fra leverandør. Nytt parti er ventet inn 13.08.10.
 
Importøren kan opplyse om at de i første omgang fikk 400 flasker av denne vinen, men at de nå har fått tak i ytterligere 800 flasker siden den ble raskt utsolgt.
 
Fordi tidspunkt for tilgjengelighet er usikkert, kan du dessverre enn så lenge ikke bestille denne vinen gjennom Apéritifs system. Vi vil oppdatere saken straks vi får kjennskap til endring av leveringstidspunkt. Følg likevel jevnlig med på lagerstatus via lenken ovenfor - det kan nemlig også hende at enkelte kundebestillinger ikke blir avhentet innen fristen.

Skulle du likevel være for sent ute, er det en viss trøst i den "vanlige" Marqués de la Concordia Hacienda Abascal Crianza 2010 (15626) som også koster mer i andre markeder enn her. Den er sågar tilgjengelig i de fleste polutsalgene.
 
Begge kommer fra Marqués de la Concordias prestisjeprosjekt i Ribera del Duero som ble etablert så sent som i 1999. De 17 hektar vinmarker ligger ved 650 m.o.h. og er utstyrt med så vel dryppvannings- som antifrostsystem noe som er nødvendig her hvor vårtemperaturene kan være ganske lave.

Bodegaen som rent arkitektonisk er miljøvennlig, inneholder ikke bare 1200 franske eikefat, men også på et minihotell og ikke minst en "cafe", under ledelse av Sergi Arola som har to stjerner i Michelin-guiden for sin Madrid-restaurant Gastro.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv vinsmaking med utvalgte viner fra Burgund
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 11. desember

Eksklusiv vinsmaking med utvalgte viner fra Burgund

Dette har vi gledet oss til! En sjelden mulighet til å delta på en vinsmaking med flotte viner fra Burgund. Det er begrenset med plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her