Velkommen prisdumping

Denne spanske supervinen dumpes på det norske markedet, men bare i august. Så her må du være rask.
Aase E. Jacobsen
05 August 2010 - 01:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Nå er nemlig prisen på Marqués de la Concordia Hacienda Abascal Producción Limitada 2005 (52709) satt ned til det halve. Utgangspunktet på 500 kroner kan virke høyt, men det reflekterer en vin som lages i bare 3.000 flasker, av de beste druene fra vingården Hacienda Abascal i Ribera del Duero - et område som har opplevd jevnt økende priser.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Sammenlignet med andre toppviner fra Ribera del Duero er den gunstig priset, og nå med den nye prisen altså det reneste kuppet. Det finnes 800 flasker tilgjengelig i Norge, og de får nok bein å gå på.

Flere av Vinmonopolets utsalg har bestilt denne vinen for eget salg. Det forventes derfor at de i løpet av de nærmeste nærmeste dagene får sine bestillinger levert.
 

NB! Vi gjør oppmerksom på at vinen pr. 03.08.10 kl. 15.00 er utsolgt fra leverandør. Nytt parti er ventet inn 13.08.10.
 
Importøren kan opplyse om at de i første omgang fikk 400 flasker av denne vinen, men at de nå har fått tak i ytterligere 800 flasker siden den ble raskt utsolgt.
 
Fordi tidspunkt for tilgjengelighet er usikkert, kan du dessverre enn så lenge ikke bestille denne vinen gjennom Apéritifs system. Vi vil oppdatere saken straks vi får kjennskap til endring av leveringstidspunkt. Følg likevel jevnlig med på lagerstatus via lenken ovenfor - det kan nemlig også hende at enkelte kundebestillinger ikke blir avhentet innen fristen.

Skulle du likevel være for sent ute, er det en viss trøst i den "vanlige" Marqués de la Concordia Hacienda Abascal Crianza 2010 (15626) som også koster mer i andre markeder enn her. Den er sågar tilgjengelig i de fleste polutsalgene.
 
Begge kommer fra Marqués de la Concordias prestisjeprosjekt i Ribera del Duero som ble etablert så sent som i 1999. De 17 hektar vinmarker ligger ved 650 m.o.h. og er utstyrt med så vel dryppvannings- som antifrostsystem noe som er nødvendig her hvor vårtemperaturene kan være ganske lave.

Bodegaen som rent arkitektonisk er miljøvennlig, inneholder ikke bare 1200 franske eikefat, men også på et minihotell og ikke minst en "cafe", under ledelse av Sergi Arola som har to stjerner i Michelin-guiden for sin Madrid-restaurant Gastro.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her