Velkommen prisdumping

Denne spanske supervinen dumpes på det norske markedet, men bare i august. Så her må du være rask.
Aase E. Jacobsen
05 August 2010 - 02:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Nå er nemlig prisen på Marqués de la Concordia Hacienda Abascal Producción Limitada 2005 (52709) satt ned til det halve. Utgangspunktet på 500 kroner kan virke høyt, men det reflekterer en vin som lages i bare 3.000 flasker, av de beste druene fra vingården Hacienda Abascal i Ribera del Duero - et område som har opplevd jevnt økende priser.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Sammenlignet med andre toppviner fra Ribera del Duero er den gunstig priset, og nå med den nye prisen altså det reneste kuppet. Det finnes 800 flasker tilgjengelig i Norge, og de får nok bein å gå på.

Flere av Vinmonopolets utsalg har bestilt denne vinen for eget salg. Det forventes derfor at de i løpet av de nærmeste nærmeste dagene får sine bestillinger levert.
 

NB! Vi gjør oppmerksom på at vinen pr. 03.08.10 kl. 15.00 er utsolgt fra leverandør. Nytt parti er ventet inn 13.08.10.
 
Importøren kan opplyse om at de i første omgang fikk 400 flasker av denne vinen, men at de nå har fått tak i ytterligere 800 flasker siden den ble raskt utsolgt.
 
Fordi tidspunkt for tilgjengelighet er usikkert, kan du dessverre enn så lenge ikke bestille denne vinen gjennom Apéritifs system. Vi vil oppdatere saken straks vi får kjennskap til endring av leveringstidspunkt. Følg likevel jevnlig med på lagerstatus via lenken ovenfor - det kan nemlig også hende at enkelte kundebestillinger ikke blir avhentet innen fristen.

Skulle du likevel være for sent ute, er det en viss trøst i den "vanlige" Marqués de la Concordia Hacienda Abascal Crianza 2010 (15626) som også koster mer i andre markeder enn her. Den er sågar tilgjengelig i de fleste polutsalgene.
 
Begge kommer fra Marqués de la Concordias prestisjeprosjekt i Ribera del Duero som ble etablert så sent som i 1999. De 17 hektar vinmarker ligger ved 650 m.o.h. og er utstyrt med så vel dryppvannings- som antifrostsystem noe som er nødvendig her hvor vårtemperaturene kan være ganske lave.

Bodegaen som rent arkitektonisk er miljøvennlig, inneholder ikke bare 1200 franske eikefat, men også på et minihotell og ikke minst en "cafe", under ledelse av Sergi Arola som har to stjerner i Michelin-guiden for sin Madrid-restaurant Gastro.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her